Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Carnaval op drie in AltaVista.nl zoek top 10 van februari

Datum nieuwsfeit: 06-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht

6 maart 2001

ACTUALITEIT SPEELT BEPALENDE ROL BIJ ZOEK TOP 10 ALTAVISTA.NL

Carnaval op drie in AltaVista.nl zoek top 10 van februari 2001

Er zijn zoektermen die altijd hoog scoren, maar in de top 10 van zoekmachine www.altavista.nl wordt regelmatig stuivertje gewisseld als gevolg van actuele gebeurtenissen. Zo was in januari 'Volendam' een veel voorkomende zoekterm. In februari zochten meer dan 11.000 mensen naar Carnaval, hetgeen goed was voor een 3e plaats die maand. Net als in januari zoeken de internetgebruikers bij de Nederlandse zoekmachine op het moment nog steeds het meest naar alles over Dragonball Z, de populaire Japanse animatieserie, die al dé grote concurrent van Pokémon wordt genoemd. In de top10 van februari is ook duidelijk te zien dat de eerste schoolonderzoeken op de middelbare scholen achter de rug zijn: het zoeken naar boekverslagen daalde van de 10e plaats in januari naar de 18e plaats in februari. Het downloaden van MP3-bestanden blijft gewild. Na de bekendmaking van de gerechtelijke uitspraak over de toekomst van Napster, gingen Nederlanders massaal op zoek naar alternatieve sites. De zoekopdracht MP3 steeg in een maand tijd van de 13e naar de 8e plaats.

AltaVista.nl zoek top 10 februari 2001:

1. Dragonball Z

2. Food

3. Carnaval

4. Routeplanner

5. Britney Spears

6. Songteksten

7. Gedichten

8. MP3

9. Cheats

10. Ringtones

AltaVista.nl
AltaVista.nl (www.altavista.nl) is onderdeel van AltaVista Europa, dat weer onderdeel is van AltaVista Company, een van de belangrijkste zoekmachines op internet. Bijna 1,3 miljoen unieke gebruikers zijn bij AltaVista.nl goed voor ruim 20 miljoen pageviews per maand. Op dit moment wordt 40% van de zoekaanvragen op het internet gedaan via AltaVista, wat wereldwijd resulteert in een gemiddelde van 50 miljoen zoekaanvragen per dag. AltaVista heeft lokale zoekmachines in Engeland, Ierland, Duitsland, Zweden, Nederland, Frankrijk, Italië, India, Denemarken, Australië, Noorwegen, Zwitserland, Spanje en Oostenrijk. AltaVista Company is voor 83% in handen van CMGI, Inc. (Nasdaq: CMGI). Het overige deel van de aandelen is in handen van Compaq. Het hoofdkantoor van AltaVista is gevestigd in Palo Alto in Californië en dat van AltaVista Europa in Berkshire in Engeland.

###

Voor meer info:
Renate Bos
AltaVista Benelux
Tel.: 020 - 3120476
Mailto:renate.bos@av.com
www.altavista.nl

Voor info en fotomateriaal:
Eveline Bouman
DLV Public Relations
Tel.: 023 - 554 2030
mailto:info@dlvpr.nl
www.dlvpr.nl/pressroom

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie