Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Reactie Den Haag op fusieplannen Leidschendam-Voorburg

Datum nieuwsfeit: 06-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

Persberichten >>

Reactie gemeente Den Haag op fusieplannen Leidschendam-Voorburg

Het voornemen van Leidschendam en Voorburg om te fuseren past in het streven van het ministerie van BZK naar de vorming van grotere gemeenten in het algemeen. Het past ook in de visie van de gemeente Den Haag om in de regio met grotere partners te maken te hebben. Dit komt de slagvaardigheid en bestuurskracht ten goede. De door Leidschendam en Voorburg uitgesproken intentie om te fuseren laat echter onverlet dat de gemeente Den Haag vasthoudt aan het wetsvoorstel van het kabinet.

Het wetsvoorstel is helder. In een eerste reactie heeft de gemeente Den Haag laten weten blij te zijn met het wetsvoorstel, maar de omvang wel wat mager te vinden. Leidschenveen-Forepark vormt samen met de bouwlocatie Ypenburg de kern. In zijn toelichting op het wetsvoorstel schrijft minister De Vries van BZK "In dit gebied kan de voor Den Haag noodzakelijke woningbouwcapaciteit worden gevonden".

Het wetsvoorstel onderstreept dat de betekenis van de voorgestelde herindeling verder strekt dan de gemeente Den Haag en haar inwoners zelf. Als regeringszetel en vestigingsplaats van vele nationale en internationale instellingen is Den Haag een stad van nationaal belang. Het is in dit belang, zo schrijft minister De Vries, dat Den Haag over de mogelijkheden beschikt haar verantwoordelijk-heden als centrumgemeente in de toekomst voluit waar te kunnen maken. Dit is ook van belang voor een goede ontwikkeling van de regio.

De gemeente Den Haag blijft aandringen op een snelle behandeling van het wetsvoorstel in het parlement. De gemeente is verder van mening dat de door Leidschendam en Voorburg uitgesproken intentie tot fusie de gebiedsuitbreiding van Den Haag niet mag frustreren.

6 maart 2001

last update: 6 maart 2001 ;pag.: 6278; auteur: 77 6 maart 2001 - pag. 6278 - 77

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie