Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Voortgang planvorming Centrum Helmond

Datum nieuwsfeit: 06-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Helmond
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Helmond


persberichten
6 maart 2001
Helmond Centrum, daar wordt aan gewerkt

In de Traverse van 20 december hebben wij u uitgebreid geïnformeerd over de voortgang van de planvorming voor het centrum van Helmond. In dit artikel hebben wij een toelichting gegeven op de rapportage: Bouwstenen Centrum Helmond. Dit rapport dat op 12 december is vastgesteld door de raad is de basis voor het centrumplan.

Momenteel wordt door BVR samen met de gemeente druk gewerkt aan de uitwerking van de bouwstenen. Hiermee komt het plan voor het centrum steeds dichter bij. Naar verwachting zal het plan rond de zomer klaar zijn.

Centrumplan

Maar wat is dat nu eigenlijk een centrumplan? Het centrumplan schetst een beeld voor het centrum over 10 jaar met een doorkijk naar 2020. Dit betekent dat het plan een beeld geeft van de sfeer, omvang en het soort activiteiten dat over 10 jaar in Helmond verwacht kunnen worden. Een belangrijk onderdeel van het plan is het hoofdwinkelcircuit, de route waarlangs bestaande en nieuwe winkels en andere voorzieningen zich kunnen ontwikkelen. Ook de bereikbaarheid, zowel met het openbaarvervoer als met de auto is natuurlijk een belangrijk aandachtspunt. Daarom wordt momenteel actief onderzocht hoe de verschillende verkeersstromen op een goede manier naar het centrum kunnen worden geleid. Andere onderwerpen waar over nagedacht wordt zijn: wonen in het centrum, vermaak en horeca, kantoorontwikkelingen en de aansluiting met omliggende wijken.
2020, tien jaar zult u zeggen, duurt dat niet een beetje lang?! Tien jaar is natuurlijk een lange periode. Daarom wordt er een stappenplan gemaakt waarin de verschillende ontwikkelingen in de tijd op een rij worden gezet. Zo zullen er voor de komende 5 jaar een aantal projecten worden benoemd. Nieuwe projecten, maar ook verbeteringen in het bestaande centrumgebied. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan investeringen in de openbare ruimte, het opknappen van gevels en de realisatie van het Kunst en Cultuurcluster. Dit betekent dat ook voor u de effecten van het centrumplan al op korte termijn zichtbaar zullen zijn.

Uw bijdrage

In september van vorige jaar hebben wij u uw reactie gevraagd op de verschillende ontwikkelingsmodellen voor het centrum. Ook nu doen wij graag weer een beroep op uw kennis en ideeën over de kansen en kwaliteiten voor het centrum van Helmond. Daarom zal er door de gemeente in april een aantal bijeenkomsten worden georganiseerd, waarop de eerste ideeën voor het centrumplan gepresenteerd zullen worden.

Mocht u meer willen weten over het centrumplan of willen reageren dan kunt u contact opnemen met Erna ten Have van de dienst stadsontwikkeling gemeente Helmond. Ze is te bereiken op telefoonnummer: 587602.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie