Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Inspraakavond woningontwerpen Mastenbroek in Leusden

Datum nieuwsfeit: 06-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leusden


* 27-02-01 / Inspraakavond woningontwerpen Mastenbroek
* 27-02-01 / Informatieochtend bewegen voor 55+ers27-02-01
Inspraakavond woningontwerpen Mastenbroek

Op dinsdag 6 maart organiseert de gemeente een inspraakavond waar bezoekers hun mening kunnen geven over de voorlopige woningontwerpen in Mastenbroek voordat deze definitief worden. De avond begint om 20.00 uur in Ons gebouw in Achterveld. Naast de uitgifte van negen kavels worden in Mastenbroek 65 woningen gebouwd in een jaren '20-'30 stijl. Het betreft rijtjeshuizen, 'twee onder een kap' en appartementen in zowel de huur- als koopsector.

Naast de inspraakmogelijkheid geeft de gemeente informatie over de stedenbouwkundige richtlijnen die gelden voor de woningbouw op de negen kavels. Bezoekers krijgen bovendien een eerste indruk van de inrichting van de openbare ruimte. Ook geeft de gemeente een indicatie van de woningprijzen en informatie over de inschrijvings- en toewijzingscriteria. Tijdens de avond zelf is inschrijving nog niet mogelijk. Wel is dan bekend hoe en wanneer inschrijving wel mogelijk is.

De gestelde richtlijnen voor de te bouwen woningen op de 9 kavels sluiten aan bij de stijl van de andere woningen. Het gemeentebestuur streeft hiermee eenheid in de architectuur van de wijk Mastenbroek na. Voor de verkoop van de kavels geldt straks een optieregeling: iedere kandidaat krijgt een optie op een kavel. Deze optie wordt pas omgezet in een definitief contract als de kandidaat en de gemeente binnen een afgesproken tijd overeenstemming bereiken over het woningontwerp.27-02-01
Informatieochtend bewegen voor 55+ers

Dinsdag 6 maart organiseert de Nederlandse Hartstichting een informatie-ochtend over de mogelijkheden om op een leuke en gezonde manier te bewegen. De bijeenkomst, die ook bedoeld is voor mensen die al sporten, vindt plaats van10.00 tot 12.00 uur in De Korf, Smidse 1 in Leusden.

Voor de pauze vertelt een dietist van de Hartstichting welke mogelijkheden er zijn om op een leuke en verantwoorde manier te bewegen, gevolgd door een quiz. Na de koffiepauze laten sportverenigingen,- instellingen en Stimulering Sport Deelname (SSD) zien welke sportmogelijkheden voor 55+ers en ouder er zijn in Leusden.

Toegangskaartjes a f 3,--, incl. een kopje koffie, zijn vanaf dinsdag 13 februari te koop bij de afdeling Sport van de gemeente Leusden, ontmoetingscentrum 50+ "De Zuidzij", ontmoetingscentrum De Wolboom en mevrouw A. van Heugten (LTV De Eemelaar), Hessenweg 341 in Achterveld. Meer informatie is verkrijgbaar bij de afdeling WSO van de gemeente Leusden, telefoon (033) 49 61 692.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie