Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Waterschap Zuiderzeeland sluit gedeelten dijk voor publiek

Datum nieuwsfeit: 06-03-2001
Bron: Waterschap Zuiderzeeland
Zoek soortgelijke berichten
Waterschap Zuiderzeeland


01-08
Lelystad, 6 maart 2001

Waterschap Zuiderzeeland sluit gedeelten dijk voor publiek

Het Waterschap Zuiderzeeland sluit vanaf vandaag de dijken waar schapen lopen en waar mogelijk recreatief verkeer plaats kan vinden. Het gaat om de dijken in de Noordoostpolder en de Vossemeerdijk en Ketelmeerdijk in Oostelijk Flevoland. Het waterschap neemt de maatregel in verband met het tegengaan van mogelijke verspreiding van mond- en klauwzeer. De maatregel is in overleg met de NLTO genomen en duurt voor onbepaalde tijd.

Vorige week nam het waterschap al een aantal preventieve maatregelen op advies van de Unie van waterschappen. Zo vinden er sinds woensdag 28 februari geen bedrijfsbezoeken bij agrariërs meer plaats, worden er geen watermonsters genomen in natuurgebieden en op plaatsen waar vee staat, worden er geen muskusratten meer gevangen in gebieden waar vee aanwezig is en zijn de mollenvangers niet meer actief op dijkgedeelten waar schapen staan. De maatregelen blijven van kracht in afwachting van nadere berichtgeving van het ministerie van LNV.


Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie