Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Online seksuologische hulpverlening via www.seksualiteit.nl

Datum nieuwsfeit: 06-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


-PERSBERICHT-

Rotterdam, 6 maart 2001

Online seksuologische hulpverlening via www.seksualiteit.nl

Anoniem, laagdrempelig en snel antwoord op vragen op het gebied van seksualiteit

www.seksualiteit.nl biedt een nieuwe vorm van anonieme, online hulpverlening. Via www.seksualiteit.nl kunnen bezoekers op een serieuze manier zoeken naar informatie op het gebied van seksualiteit. De site biedt mogelijkheden om online vragen te stellen aan professionele seksuologen, met andere bezoekers in een forum te praten over seks en antwoorden en wetenswaardigheden te vinden op allerlei vragen op het terrein van seksuologie.

"Seksualiteit is wat het is, niet wat het lijkt"
Jaarlijks komen er duizenden mensen op het spreekuur van de seksuoloog. Er is echter ook een grote groep mensen die nooit hulp zoekt voor zijn of haar seksuele problemen. Voor deze groep heeft seksuoloog Peter Leusink www.seksualiteit.nl ontwikkeld. Het seksuologen-team van Seksualiteit.nl, naast Leusink bestaande uit de seksuologen mevr. I.Timmerman en mevr. C. Westerduin, hoopt dat de lage drempel van internet ertoe bijdraagt dat mensen niet alleen met hun vragen over seksualiteit blijven zitten. De site geeft grote groepen mensen de mogelijkheid om op een serieuze, maar ook speelse manier actuele informatie te zoeken en zelf op ontdekking uit te gaan.

Geen vervanging van maar aanvulling op reguliere hulpverlening Leusink: "Seksualiteit.nl is een aanvulling op de reguliere seksuologische hulpverlening. Het is een manier voor mensen om anoniem, laagdrempelig en snel antwoord te krijgen op vragen waarvoor ze normaal gesproken niet naar een seksuoloog zouden gaan. De site fungeert slechts in enkele gevallen als een eerste stap richting een consult."

Inhoud van de site
De site www.seksualiteit.nl is onderverdeeld in vier rubrieken:


1. Meer van Seks
Hier kunnen bezoekers terecht voor informatie en wetenswaardigheden over seksualiteit. Seksuele problemen zoals bijvoorbeeld vaginistisch reageren, erectiestoornis, orgasmeproblemen en verschil in behoefte worden in 'Meer van Seks' behandeld.


2. Praten over Seks
In het forum hebben bezoekers de gelegenheid om openlijk, en indien gewenst anoniem, met anderen van gedachten te wisselen.


3. Persoonlijk Consult
In een persoonlijk consult, kunnen bezoekers hun algemene en persoonlijke vragen, tegen betaling, stellen aan een team van professionele seksuologen. Zij geven informatie en antwoorden en beoordelen of, en zo ja welke, professionele hulp eventueel noodzakelijk is.
Een korte, meer algemene, vraag kost fl. 10,- en is bijvoorbeeld: Kan een man klaarkomen zonder zaadlozing? of: Wat zijn de oorzaken van pijn bij het vrijen? Ook vragen over SOA en anticonceptie vallen hieronder. Een uitgebreidere, en meestal persoonlijker vraag kost 35,-. Voor beantwoording van deze vragen is wat meer persoonlijke achtergrondinformatie nodig. Ook de beantwoording is dan uitgebreider. Het kan bijvoorbeeld gaan over erectieproblemen of verschil in behoefte om te vrijen. Wanneer er langdurige begeleiding nodig is krijgen bezoekers, na het invullen van een uitgebreid vragenformulier, een advies of stappenplan om aan hun klacht te werken. Voor het uitvoeren van het stappenplan kan hij of zij dan, door een vaste behandelaar, gecoached worden tegen een tarief van 50,- per contact.


4. Spelen met Seks
De rubriek "Spelen met Seks" laat zien dat seks niet altijd een beladen onderwerp hoeft te zijn en is bedoeld als een eerste stap in 'bewust omgaan met je eigen seksualiteit'.
Het onderdeel "Ga je mond spoelen!' laat zien hoe we over seks praten en vraagt de bezoekers welke woorden ze wel en niet gebruiken. Gebruiken we schuttingwoorden of medische woorden en wat vinden anderen van dat taalgebruik?
In het gedeelte 'Warm of Koud?' kunnen bezoekers middels een getrapte schaal aangeven wat een bepaald beeld of een bepaalde foto met hen doet. Wekt het lust of walging, ontroering of ontzetting? Is een bepaalde foto erotisch of wordt het als pornografisch ervaren?
'De Mythe Gemeten' speelt in op de rol die cultuur, maatschappij of land van herkomst speelt bij het denken over seks. Bezoekers kunnen hier aangeven of ze het eens of oneens zijn met stellingen als: 'seks moet spontaan en natuurlijk zijn' of 'een man is niet verantwoordelijk voor het orgasme van zijn partner'.
Tot slot kunnen de bezoekers in 'Soorten en Maten', 'SeksQuiz' en de 'Streeloefening' op een leuke manier omgaan met seksualiteit.

Over Seksualiteit.nl
www.seksualiteit.nl ontvangt dagelijks 850 unieke bezoekers. Drs. Peter Leusink, initiatiefnemer van www.seksualiteit.nl, is huisarts en seksuoloog. Sinds 1998 is hij werkzaam op de polikliniek Seksuologie van het Groene Hart Ziekenhuis en hij was tot voor kort verbonden aan de Rutgers Stichting Rotterdam. Hij is bestuurslid van de Stichting ter bevordering van Seksuologie in de Huisartsenpraktijk. Hij heeft brede kennis over algemene seksuele problematiek. . Het seksuologen-team van Seksualiteit.nl bestaat naast Leusink uit de seksuologen mevr. I.Timmerman en mevr. C. Westerduin, beiden met jarenlange ervaring in ziekenhuis en eigen praktijk.


-EINDE BERICHT-

Voor meer informatie: (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie