Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bekostiging primair onderwijs geevalueerd

Datum nieuwsfeit: 06-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen

MINOCW: Bekostiging primair onderwijs geëvalueerd.

6 maart 2001

Persbericht: 032

BEKOSTIGING PRIMAIR ONDERWIJS GEEVALUEERD

TNO, Centrum voor Leermiddelenstudie Universiteit Utrecht, PRC/Bouwcentrum en Van der Putten & Partners hebben onderzoek gedaan naar gebouwonderhoud, leermiddelen en administratie in het primair onderwijs. De rapporten schetsen een indringend beeld van de materiële bekostiging (Londo). Staatssecretaris Adelmund zal op de onderzoeken terugkomen bij de besluitvorming van het kabinet over de voorjaarsnota.

Scholen in het primair onderwijs ontvangen jaarlijks van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen een vergoeding voor materiële kosten (administratie, leermiddelen, onderhoud gebouw, inventaris, schoonmaak, etc.). De vergoeding is onderbouwd met programma's van eisen. Hierin staat voor welke uitgaven een school een vergoeding krijgt. De programma's van eisen worden iedere vijf jaar geëvalueerd. In 2002 gaat een nieuwe periode van vijf jaar in. De onderzoeken zijn vandaag naar de Tweede Kamer gestuurd. De rapporten zijn te vinden op internet, www.minocw.nl.

Noot voor de redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie