Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Behandeling Dover strafzaak gestart, voortzetting in april

Datum nieuwsfeit: 06-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Rechtbank RotterdamBehandeling Dover strafzaak gestart, voortzetting in april
Bron: Rechtbank Rotterdam

Datum actualiteit: 6-03-2001

De rechtbank Rotterdam is op maandag 5 maart 2001 gestart met de behandeling van de strafzaak van negen verdachten van mensensmokkel vanuit Rotterdam via Zeebrugge naar Dover. De officier van justitie vorderde bij zeven verdachten een nadere omschrijving van de tenlastelegging. Volgens die vordering moeten deze verdachten - behalve voor deelname aan een criminele organisatie en mensensmokkel - ook berecht worden voor doodslag op 58 personen. Bij een van de verdachten was die verdenking al eerder in de tenlastelegging opgenomen. De rechtbank wees de vorderingen toe en gaf de verdediging extra tijd zich hierop voor te bereiden.
Verzoeken tot nader onderzoek en getuigenverhoren door betrokken advocaten wees de rechtbank gedeeltelijk toe, terwijl de verzoeken tot opheffing of schorsing van de voorlopige hechtenis van een tweetal verdachten werden afgewezen. Ook het verzoek tot schorsing van vervolging van een van de verdachten vanwege zijn psychische conditie wees de rechtbank af. De verdachte is volgens de rechtbank goed in staat de strekking van de vervolging te begrijpen. De behandeling wordt voortgezet in april. Als zittingsdata zijn vastgesteld: donderdag 19, maandag 23, dinsdag 24, donderdag 26 en vrijdag 27 april 2001.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie