Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Plannen voor Ruimzicht in stadhuis te Doetinchem

Datum nieuwsfeit: 06-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Doetinchem
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Doetinchem

Plannen voor Ruimzicht in stadhuis

In het stadhuis worden op dinsdagavond 6 maart de plannen gepresenteerd voor Ruimzicht. De presentatie begint om 19.30 uur en duurt tot circa 22.00 uur. Er zijn vijf plannen die een kans maken. Welke partij zijn plan mag uitvoeren, wordt komend voorjaar door de gemeenteraad besloten. De presentatie is toegankelijk voor alle geïnteresseerden. Tijdens de avond is er gelegenheid met de partijen van gedachten te wisselen.

Ook is er een tentoonstelling over de vijf plannen ingericht, getiteld `Nieuwe kijk op Ruimzicht'. De tentoonstelling is te bezichtigen van 6 tot en met 16 maart van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 12.30 uur en van 13.30 uur tot 15.00 uur. Tevens verschijnt een bundel met een inleiding en een impressie van de vijf plannen.

Op een schitterende locatie in Doetinchem ligt Ruimzicht, een stedelijk landgoed met een villa uit 1853. De villa is een rijksmonument en eigendom van de gemeente Doetinchem. De villa wordt nu nog gebruikt door het Rietveld college, maar komt binnenkort vrij. De gemeente zoekt voor de villa een nieuwe, openbare functie. In een gemeenteraadsbesluit is vastgelegd aan welke voorwaarden de nieuwe invulling van Ruimzicht moet voldoen. Belangrijk daarbij is dat de villa, in elk geval op de begane grond, een openbare functie krijgt en dat in het park een aantal appartementen wordt gebouwd. Het gebied om de villa heen moet meer uitstraling krijgen en het parkachtige karakter dient versterkt te worden.

Verschillende externe partijen hebben op uitnodiging van de gemeente plannen voor het gebied ingediend. Vijf voorstellen voldeden aan alle voorwaarden.

Doetinchem praat mee
De gemeenteraad maakt uiteindelijk in mei 2001 de keuze voor één van deze vijf partijen. Bij de besluitvorming wordt de mening van de inwoners van Doetinchem uitdrukkelijk betrokken. Het hele gebied moet een uitstraling en een meerwaarde krijgen waar Doetinchem trots op is. Iedereen die vindt dat Ruimzicht een bijzonder stukje stad is, wordt uitgenodigd zijn opmerkingen, ideeën en opvattingen over de plannen kenbaar te maken. Bij de tentoonstelling liggen daarvoor speciale formulieren klaar.

Publieksjury
Ook is een publieksjury samengesteld, bestaande uit twee raadsleden en vijf betrokken Doetinchemmers, die de ambitie hebben om mee te denken over de toekomst van Ruimzicht. De publieksjury brengt advies uit aan het college.

Begin april maakt het college zijn voorkeur voor één marktpartij bekend. Op 17 mei 2001 neemt de gemeenteraad hierover een definitieve beslissing.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie