Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Generaal Schouten wordt directeur planningsopdrachten NAVO

Datum nieuwsfeit: 06-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van DefensieGeneraal Schouten naar NAVO

06-03-2001

Persbericht Ministerie van Defensie DV/PB047

De Bevelhebber der Landstrijdkrachten, luitenant-generaal der genie M. Schouten (57), wordt medio april benoemd tot Director Combined Joint Planning Staff van de NAVO op het militaire hoofdkwartier van het bondgenootschap in Mons (België). Deze staf is verantwoordelijk voor alle planningsopdrachten van de NAVO.

Generaal Schouten begon zijn militaire carrière in 1961 met een studie aan de Koninklijke Militaire Academie in Breda, gevolgd door diverse plaatsingen bij het wapen der genie. Later heeft de generaal belangrijke operationele functies vervuld bij de Koninklijke Landmacht, waaronder commandant 41e Geniebataljon, commandant 12e Pantserinfanterie-brigade en commandant 1e Legerkorps. Na zijn functie als Plaatsvervangend Chef Defensiestaf werd hij op 4 juli 1996 Bevelhebber der Landstrijdkrachten.
Generaal Schouten zal op 6 april van dit jaar het bevel over de landstrijdkrachten in Den Haag overdragen aan luitenant-generaal der artillerie A.P.P.M. van Baal (54), die thans Plaatsvervangend Chef Defensiestaf is.

* Klik hier voor de loopbaanbeschrijving van luitenant-generaal M. Schouten

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie