Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Besluitenlijst gemeente Oirschot

Datum nieuwsfeit: 06-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Oirschot

Besluitenlijst: 6-03-2001
Gebruik kantongerecht voor open-atelierroute
Om de beeldende kunst en vormgeving in de gemeente wat meer onder de aandacht te brengen organiseert de vereniging Platóo op 3 en 4 juni a.s. de eerste open-atelierroute. Een deel van het voormalige Kantongerecht mag onder voorwaarden gebruikt worden als centrale ruimte voor kunstenaars en vormgevers die hun atelier niet op loop- of fietsafstand hebben.

Stabat Mater
De stichting Stabat Mater organiseert, met medewerking van het parochiebestuur, op 30 en 31 maart en op 1 april Stabat-Materconcerten in de Sint-Petruskerk. Het concert op zondagmiddag 1 april wordt direct uitgezonden via de KRO-televisie op Nederland l. Het gemeentehuis wordt kosteloos ter beschikking gesteld voor de ontvangst van concertgasten, koor en orkestleden. Het college verstrekt de benodigde vergunningen en faciliteiten.

Veldkruis Boterwijk
De stichting Boterwijk en de Heemkundekring De Heerlijkheid Oirschot krijgen toestemming om een monumentaal veldkruis te plaatsen langs het wandel-/fietspad tussen de Leeuwerikstraat en de Boterwijksestraat. De aankoop van het kruis is door de parochie St. Petrus bekostigd. Het kruis wordt geplaatst en onderhouden door de twee genoemde initiatiefnemens.

Rioolverzwaring kruising Middelbeers
De rioolverzwaring van de kruising Vestdijk-Oranjestraat-Hoogdijk wordt opgedragen aan HBG zuid-west. Hiervoor is gekozen om lange afsluiting van dit kruispunt te vermijden, dubbele opbrekingen te voorkomen en de bereikbaarheid van diverse ondernemers in de Vestdijk en de Oranjestraat te garanderen.

Terrassenbeleid
Terrassen op en rond de Markt van Oirschot verlevendigen het straatbeeld, maar kunnen ook hinder of overlast opleveren voor voetgangers of mensen met een rolstoel. Het college heeft een terrassenbeleid voor het gebied rond de Markt vastgesteld. In de terrassennota staat aan welke kwaliteitseisen een terras moet voldoen, wil men voor een vergunning in aanmerking kunnen komen. De voorschriften hebben onder andere betrekking op de periode, de tijden, de afmetingen, de vrije doorgang, de inrichting en het schoonmaken. Een aantal terrassen moet worden verbeterd zodat ze een betere doorgang kunnen bieden aan gehandicapten.

Invorderingskosten
Als belastingplichtingen de verschuldigde belasting of leges niet op tijd betalen, wordt het bedrag verhoogd met aanmaningskosten. In de herinneringsbrieven zal vermeld worden dat de invordering daadwerkelijk in handen gesteld wordt van een deurwaarder als er niet (geheel) gevolg wordt gegeven aan het betalingsverzoek. De kosten nemen dan met minimaal 50,- toe.

Kopers grond Middelbeers en De Scheper in gebreke gesteld Er zijn kavels verkocht in Middelbeers en op bedrijventerrein De Scheper op voorwaarde dat er binnen een bepaalde termijn een woonhuis, respectievelijk een bedrijf moet zijn gebouwd, op straffe van een boete bij overschrijding. Op drie kavels in Middelbeers is nog geen huis gebouwd en verloopt de boete binnenkort of is deze reeds verlopen. Het college heeft besloten de kopers schriftelijk in gebreke te stellen. De straat wordt namelijk binnenkort woonrijp gemaakt en daarom is het van belang dat de woningen snel gebouwd gaan worden. Pas wanneer de woningen voltooid zijn, wordt bekeken hoeveel de termijn is overschreden en welke boete daaraan vast hangt. De bedrijven die nog niet zijn gestart met de bouw op bedrijventerrein De Scheper worden in gebreke gesteld als zij niet binnen drie maanden starten met de bouw.

Verplaatsing woning afgewezen
Het college verleent geen medewerking aan verplaatsing van een bedrijfswoning aan de Kattenberg in Oirschot, omdat dit in strijd is met het bestemmingsplan.
6-03-2001 (nieuw)
27-03-2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie