Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Westplan introduceert het Westplan Bridge Equity Fund

Datum nieuwsfeit: 06-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Van Hulzen pr adviseurs
Zoek soortgelijke berichten
Van Hulzen pr adviseurs


Westplan introduceert het Westplan Bridge Equity Fund

Lisse, 6 maart 2001 - Om aan de vraag naar investeringen in Amerikaans vastgoed te kunnen voldoen en snel in te kunnen spelen op kansen in de markt introduceert Westplan Investors het Westplan Bridge Equity Fund. Dit fonds investeert in ontwikkelingsprojecten in zowel woningbouw als bedrijfsmatig vastgoed. Het fonds zal gedurende drie jaar als co-investeerder met strategische lokale partners investeren in vastgoedprojecten. De gemiddelde looptijd per investering ligt tussen de 18 en 24 maanden. Participaties zijn beschikbaar vanaf US$ 300.000, waarbij in drie opeenvolgende jaren US$ 100.000 wordt gestort. Het totale fondsvermogen bedraagt US$ 9.000.000.

Doordat het fonds de middelen direct beschikbaar heeft, is het in staat om snel in te spelen op de kansen die zich voordoen in de markt. Bovendien wordt de inleg gespreid over een groot aantal investeringen waardoor het risicoprofiel van het fonds lager is dan van de individuele projecten. De beoogde winsten zijn naar verwachting hoger dan traditionele investeringen in vastgoed, aandelen en obligaties. Bij afronding van een project wordt de opbrengst en de inleg direct uitgekeerd waardoor het fonds self liquidating is.

Investeringscriteria Westplan Bridge Equity Fund
* Er wordt in ontwikkelings en herontwikkelings onroerend goed geïnvesteerd.

* De projectontwikkelaar investeert zelf mee in het eigen vermogen en staat garant voor de bankfinanciering.

* Het minimale vooraf te calculeren rendement per project is 70% cashrendement.

* Het fonds is first in line bij uitbetalingen nadat de banken zijn afgelost.

* Er wordt alleen geïnvesteerd in projecten met een duidelijke verkoopstrategie vooraf.

De focus van de investeringen ligt in het zuidoosten van de Verenigde Staten en met name in de regio in en rond Atlanta. Deze regio kenmerkt zich door een aanhoudende economische groei, een grote verscheidenheid aan bedrijven en beschikbaarheid van gekwalificeerd personeel.

Strategische alliantie
De strategische partner in de V.S. is Cordova Ventures. Cordova beheert momenteel zeven fondsen met een totaal vermogen van 250 miljoen dollar. De samenwerking resulteert in een grotere dealflow voor het fonds, waarbij gebruik gemaakt wordt van de lokale kennis en expertise van Cordova. Samen met Cordova Ventures heeft Westplan in 1999 de maatschap Sunbelt Properties USA geïnitieerd. Deze maatschap investeert in vijf verschillende ontwikkelingsprojecten in en rond Atlanta en heeft een geprognosticeerd rendement van 23,5%.

Westplan Investors
Westplan Investors is gespecialiseerd in het investeren in onroerend goed in het zuidoosten van de Verenigde Staten. De onderneming is in 1994 opgericht en houdt kantoor in Lisse. De belangen van Westplan en zijn investeerders in de V.S. worden behartigd door Westplan Asset Management USA, Inc., een honderd procent dochter van Westplan Investors.


Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie