Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Allochtone jongeren strijden voor beter milieu

Datum nieuwsfeit: 07-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT

Allochtone jongeren strijden voor beter milieu

Vanaf 7 maart op www.youtellme.nl

Op 7 maart opent de landelijke stichting voor Turkse en Marokkaanse jongeren TUMAJON, in samenwerking met de Nationale Jongerenraad voor Milieu en Ontwikkeling (NJMO) de website You Tell Me! Op deze site kunnen allochtone jongeren zich uitspreken over leefbaarheid en veiligheid in hun omgeving. Met deze site willen beide organisaties allochtone jongerenparticipatie op het terrein van milieu en duurzame ontwikkeling verder stimuleren. De opening vindt plaats in het Jongeren Infocafé The Site in Amsterdam, van 14.00 tot 17.00

Amsterdam -

Samen met de NJMO zet TUMAJON zich met het project You Tell Me! in om allochtone jongeren met elkaar te laten brainwaven over vraagstukken als leefbaarheid, duurzaamheid, veiligheid en milieu. Dit project heeft als doel om allochtone jongeren via het internet (www.youtellme.nl) zelf te laten vertellen hoe zij denken over duurzame ontwikkeling in de breedste zin van het woord. Dit kan gaan over leefbaarheid en veiligheid in de wijk, natuurbehoud in hun omgeving, tot en met de klimaatconferentie die in Marakech (Marokko) in november van dit jaar gehouden wordt.

Volgens TUMAJON bestuurslid Rachid Kati zijn allochtone jongeren zich momenteel sterk op vele terreinen aan het ontwikkelen met inbegrip van milieuvraagstukken. Daar komt bij dat het investeren in je eigen leefomgeving een ultieme vorm is van meedoen en je steentje bijdragen binnen de maatschappij. Hoe zij dat vorm willen geven, bepalen zij zelf. Het internet is een zeer populair medium onder allochtone jongeren en kan daarmee de interessevelden onder allochtone jongeren versneld verbreden en verdiepen .

De NJMO is met het project You Tell Me! begonnen om ook allochtone jongeren mee te laten praten over duurzaamheid. In dit project worden verschillende activiteiten georganiseerd samen met allochtone jongerenorganisaties. De website www.youtellme.nl is een bijzonder voorbeeld van deze samenwerking. De samenwerking tussen TUMAJON en NJMO levert dan ook een win-win situatie op. Volgens Floor Kaspers van het NJMO zijn allochtone jongerenorganisaties waaronder TUMAJON zich veel breder aan het oriënteren dan enkel de discussies over hangplekken en criminaliteit. Het wordt tijd dat de term allochtone jongeren niet meer direct wordt geassocieerd met problemen, achterstanden en overlast. Juist het laten horen van de eigen opvattingen van allochtone jongeren, kan mensen hier opnieuw over laten nadenken. . Veel allochtone jongeren geven zelf mede vorm aan de Nederlandse samenleving op allerlei terreinen. De interesse voor milieu en duurzame ontwikkeling onder deze jongeren kan door de NJMO een duwtje in de juiste richting krijgen. Tegelijkertijd leert het NJMO weer van hen wat zij belangrijk vinden en welke nieuwe visies zij er mogelijk op na houden.

De startbijeenkomst is op 7 maart in The Site op de Nieuwezijds Voorburgwal 323 in Amsterdam van 14.00 tot 17.00 uur. Op deze bijeenkomst wordt de website om 15.00 officieel aangeklikt en volgt een discussie onder allochtone jongeren over milieu en leefomgeving.

Voor meer informatie kunt u terecht bij:

Tumajon NJMO

Tel: 06-24231027 030-2316833/06-51949339

Contactpersoon Rachid Kati Contactpersoon Floor Kaspers

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie