Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost

Datum nieuwsfeit: 07-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 7-03-2001 2e Persbericht 7 maart 2001

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Meisje bekneld onder vrachtauto
Op het Frans Leharplein, op de hoek Brahmslaan-Hoogstraat, is woensdagmiddag rond 16.30 uur een 15-jarig meisje uit Eindhoven op nog onbekende manier onder de vrachtauto van een 52-jarige chauffeur uit Veldhoven terechtgekomen. Het meisje was op de fiets. De vrachtauto is over het slachtoffer gereden en het meisje kwam met haar been klem te liggen onder een achterband. De brandweer heeft het slachtoffer bevrijd en in zwaar gewonde toestand overgebracht naar het Catharina-ziekenhuis. De politie doet een onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.

Eindhoven: Snelheidscontroles
Op de Dr. Berlagelaan is woensdagmiddag tussen 16.50 en 18.00 uur op snelheid gecontroleerd. In totaal werden 490 voertuigen gecontroleerd. 152 bestuurders reden harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 84 km/u. Ook werden op de Fransebaan woensdagmiddag tussen 14.20 en 16.25 uur 530 voertuigen op snelheid gecontroleerd. 28 bestuurders overtraden hier de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 64 km/u.

Eindhoven: Auto gestolen
Vanaf een parkeerterrein aan de Frederiklaan is woensdag tussen 15.00 en 19.45 uur een rode Ford KA met het kenteken 96-DL-NS gestolen.

Eindhoven: Hennepkwekerij opgerold
Dinsdagochtend rond 4.20 uur werd in een bedrijfspand aan de Lakerstraat een hennepkwekerij in werking aangetroffen. Op de eerste verdieping van het pand bevonden zich vier ruimten die ingericht waren als professionele hennepkwekerijen. De 900 aangetroffen hennepplanten en de bijbehorende apparatuur werden in beslag genomen. In het pand werden geen personen aangetroffen.

Eindhoven: Vrouw weigert personalia bekend te maken Op de Aalsterweg is woensdagmiddag rond 16.30 uur een 44-jarige vrouw uit Waalre aangehouden tijdens een algemene verkeerscontrole. De vrouw reed slingerend over de Aalsterweg en negeerde een eerste stopteken van de politie. Aan een tweede stopteken gaf ze wel gehoor. Toen de politie naar haar identiteit vroeg maakte ze aanstalten om weg te rijden. De verdachte weigerde meerdere keren om haar naam op te geven en ze wilde in eerste instantie haar bromfietscertificaat, dat later ongeldig bleek, niet tonen. De vrouw is na verhoor naar huis gestuurd. Tegen haar wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Helmondse pleegt steunfraude
Het Bureau Sociale Recherche Regio Helmond heeft een proces-verbaal opgemaakt tegen een 45-jarige vrouw uit Helmond. De vrouw heeft steunfraude gepleegd in de gemeente Helmond van september 1988 tot en met februari 2001. De vrouw beschikte vanaf september 1988 over een vermogen waardoor ze geen recht had op een uitkering. De gemeentelijke Sociale Dienst is hierdoor voor een bedrag van 259.749,88 gulden benadeeld. Dit bedrag wordt teruggevorderd.

Helmond: Man loopt met bijl door winkel
Op de Heistraat is woensdagmiddag om 16.15 uur een 41-jarige man uit Helmond aangehouden. De man liep kort daarvoor met een bijl op zijn schouder door een winkel op het Gerardusplein. Klanten keken hier raar van op en werden bang. De verdachte was zich van geen kwaad bewust toen hij werd aangehouden. Hij verklaarde de bijl zojuist te hebben gekocht en geen kwade bedoelingen te hebben met de bijl. De bijl is in beslag genomen. De man is na verhoor naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Verdachte winkeldiefstal aangehouden
Op de Noord Koninginnewal is woensdag rond 17.30 uur een 31-jarige vrouw uit Helmond aangehouden. De vrouw werd door een medewerker van een winkel aan de Noord Koninginnewal betrapt op het stelen van twee broeken. Toen zij de winkel wilde verlaten ging het alarm namelijk af. De medewerker droeg de verdachte over aan de politie. De vrouw is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Best: Woninginbraak
Uit een woning aan de Brouwerstraat zijn woensdagmiddag tussen 13.45 en 16.30 uur een TV met ingebouwde videorecorder, twee paspoorten, eurocheques, een aantal pasjes, sieraden en een geldbedrag van 700 gulden gestolen. De dader is binnengekomen door de achterdeur open te breken.

Eersel: Snelheidscontrole
Op de Dalemsedijk is woensdagmiddag tussen 13.40 en 16.00 op snelheid gecontroleerd. In totaal werden 459 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden 45 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 106 km/u.

Reusel: Onder invloed
Op de Hoeven werd woensdagavond rond 19.30 uur een 49-jarige man uit Reusel aangehouden. De man had een slok te veel op. Een ademanalyse met een promillage van 0,75 bevestigde dit. De man kreeg een rijverbod van twee uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Son: Portemonnee uit afgesloten kastje gestolen Van een 50-jarige Eindhovense medewerker van een bedrijf aan de Ekkersweijer 8801 is woensdag tussen 6.00 en 15.00 uur een portemonnee met daarin 130 gulden, een rijbewijs en enkele pasjes gestolen. De portemonnee was opgeborgen in een afgesloten kastje. De dader heeft het kastje opengebroken en de portemonnee met inhoud weggenomen.

Son: Aanhangwagen gestolen
Vanaf het industrieterrein Ekkersrijt 4000 is woensdagmiddag tussen 13.15 en 15.00 uur een blauwe eenassige aanhangwagen gestolen. De aanhangwagen hing achter een auto en was beveiligd met een hangslot. De dader heeft het hangslot losgemaakt en de aanhangwagen losgekoppeld en meegenomen.

Veldhoven: Jongen van scooter beroofd
Op de Lange Kruisweg is woensdagmiddag tussen 14.15 en 14.30 uur een 16-jarige jongen uit Eindhoven van zijn gele scooter van het merk Gilera beroofd. Het slachtoffer reed over de Lange Kruisweg en werd door twee jongens op een scooter tot stoppen gedwongen. Eén van de daders, de passagier, stapte van de scooter en sloeg het slachtoffer met zijn helm. Het slachtoffer haalde de sleutels van zijn scooter van het contactslot. De tweede dader, de bestuurder van de scooter, haalde vervolgens een mes te voorschijn en bedreigde het slachtoffer daarmee. De andere dader pakte hierop de scootersleutels af. De beide daders gingen er vervolgens met de scooter van het slachtoffer vandoor.

Westerhoven: Auto gestolen
Vanaf de Kempervennendreef is woensdagmiddag een grijze Mercedes Benz met het kenteken 60-GR-BV gestolen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie