Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Amsterdam-Amstelland

Datum nieuwsfeit: 07-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
Zoek soortgelijke berichten
Politie Amsterdam-Amstelland

Politie nieuwsberichten:

Verwarde sticht brand

7-3-2001. Een 53-jarige bewoner van de Admiralenbuurt is gisteren opgenomen in de psychiatrische afdeling van een ziekenhuis. Dit na brandstichting in zijn woning en agressief gedrag tegen brandweer- en politiepersoneel. Een politievrouw raakte licht gewond toen ze in de binnentuinen van een dakje viel. Ze is onder medische behandeling.

De politie en brandweer rukten uit na de melding over een brand in een benedenhuis in de Admiralenbuurt. De bewoner van het bewuste pand was thuis, maar deed niet open. De brandweer forceerde de deur en ging naar binnen. De man gooide messen naar het brandweerpersoneel, maar verwonde gelukkig niemand. De zaak was echter zo dreigend dat de brandweer zich terugtrok. Toen de politie naar binnenging, had de bewoner inmiddels zijn toevlucht gezocht tot de tuin achter zijn huis. De brandweer bluste ondertussen een in huiskamer gesticht brandje.
De bewoner keerde zich in de tuin tegen de politie. Hij zwaaide met en broodmes en gooide met allerlei voorwerpen, waaronder bierflesjes. Hij vluchtte over hekken, schuttingen en schuurtjes en kwam uiteindelijk terecht in een tuin waar hij niet meer uit kon. Daar verzette hij zich weer tegen de politie. Hij werd overmeesterd en uit de tuin gehaald. Uiteindelijk belandde de verwarde man in een ziekenhuis. De agente die gewond raakte viel tijdens een van de klauterpartijen van een dakje en liep een gekneusd been op.

Zie ook Extreme overlast.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie