Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Februari 2001 goede maand voor obligatiehandel

Datum nieuwsfeit: 07-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Euronext Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Euronext Amsterdam

07 Mar 2001 GOEDE MAAND VOOR OBLIGATIEHANDEL
Persbericht 2001.020

Persbericht 2001 - 020

Amsterdam, 7 maart 2001

GOEDE MAAND VOOR OBLIGATIEHANDEL

Februari bleek op de Effectenbeurs van Euronext Amsterdam vooral een goede maand voor de obligatiehandel. De omzet in deze producten steeg met 12% ten opzichte van dezelfde maand in het afgelopen jaar en zelfs 23,4% Year-To-Date.

De totale omzet op de Effectenbeurs van Euronext Amsterdam bedraagt tot op heden in 2001 ruim 385 miljard Euro (in dubbeltelling); een stijging van 9,3% ten opzichte van de eerste twee maanden van het afgelopen jaar. In februari werden er voor bijna 163 miljard Euro (in dubbeltelling) aan aandelen en obligaties verhandeld, hetgeen neerkomt op een gemiddelde dagomzet van 8,13 miljard Euro. De totale gemiddelde dagomzet over 2001 bedraagt 9.17 miljard Euro.

Ook de trackers deden het goed . Tot op heden is er in het Nexttrack segment van Euronext Amsterdam 177 miljoen Euro omgezet, waarvan 129 miljoen Euro in de maand februari.

Op de Optiebeurs doen vooral de aandelenopties het goed. Dit jaar zijn 20,9% meer contracten verhandeld dan begin vorig jaar. In januari en februari zijn er in totaal al ruim 11 miljoen optie- en futurecontracten verhandeld; ruim 16% meer dan in dezelfde maanden van het afgelopen jaar.

Het totaal aantal uitstaande contracten (open interest) op de Amsterdamse Derivaten Markten bedraagt ruim 14,2 miljoen; 23% meer dan in februari 2000.

De absolute topper op de Agrarische Termijnmarkt van Euronext Amsterdam was, net als de vorige maand, het varkenstermijncontract. Terwijl de handel in de overige agrarische producten aanzienlijk terugliep in februari, steeg de omzet in de varkensfutures maar liefst met 81,8% ten opzichte van dezelfde maand in het afgelopen jaar.

Bijlage: maandstatistiek februari 2001 Euronext Amsterdam

Zie het originele bericht voor tabellen


© Euronext Amsterdam / Pers en Public Affairs

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie