Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Resultaat 2000 United Services Group

Datum nieuwsfeit: 07-03-2001
Bron: United Services Group
Zoek soortgelijke berichten
United Services Group

BEDRIJFSRESULTAAT STIJGT RUIM 32% IN 2000


Resultaten over 2000
De omzet is gestegen met 16% tot Euro 518 miljoen. De autonome omzetstijging bij de uitzendbedrijven in Nederland, onder andere Unique Nederland, Short Track en Ad Rem bedraagt circa 15%. De autonome groei bij de Belgische uitzendorganisaties Unique Interim en Avenue Louise lag rond de 24%. Met deze groeipercentages is sprake van een duidelijke outperformance ten opzichte van de respectievelijke uitzendmarkten. In Nederland was in het jaar 2000 sprake van een daling van circa 4% van de uitzendmarkt. De Belgische markt kende een omzetgroei over het gehele jaar van circa 15%. In beide landen was bij onze uitzendondernemingen sprake van een verdere verschuiving naar het meer stabielere en winstgevender office-segment. Bij de technische specialisten, die onder de gemeenschappelijke naam van United Technical Solutions gaan opereren, heeft de zichtbare groeiverbetering in de 2e helft van het jaar geresulteerd in een autonome groei van ruim 8%.

Het bedrijfsresultaat van United Services Group is, ondanks tegenvallende ontwikkelingen in onze IT-activiteiten, sterk toegenomen tot Euro 62,1 miljoen. Dankzij de sterke omzetgroei, in bijna alle segmenten gecombineerd met een goede kostenbeheersing, is het bedrijfsresultaat in procenten van de omzet verder toegenomen tot 12%. De belastingdruk over het resultaat van het jaar 2000 bedraagt 35,9% (1999: 32,2%) en benadert daarmee het nominale tarief. De nettowinst voor amortisatie goodwill is in 2000 gestegen met 24,1% van Euro 31,4 miljoen naar Euro 39,0 miljoen en voldoet hiermee ruim aan de uitgesproken verwachtingen. De winst per aandeel op basis van het per ultimo uitstaande aantal aandelen bedraagt Euro 1,98 (1999: Euro 1,63 ). Dit betekent een stijging van 21,5%.

De acquisitie van HFS Zeitarbeit is in december 2000 afgerond en haar resultaten zullen vanaf
1 januari 2001 worden meegeconsolideerd. De op 20 december 2000 aangekondigde acquisities van Top Interim, Big Interim in België en Grupo Agio in Spanje worden naar verwachting eind maart 2001 afgerond.

Balans
Het eigen vermogen is toegenomen tot Euro 86,1 miljoen (1999: Euro 51,4 miljoen). De solvabiliteit bedraagt per 31 december 37,9% (1999: 31,6%). De toename van het eigen vermogen betreft voornamelijk de winstinhouding onder aftrek van het voorgestelde dividend. In de balans per 31 december 2000 is de acquisitie van HFS Zeitarbeit volledig verwerkt. Onder de post voorzieningen is de geschatte nabetaling opgenomen, hetgeen in belangrijke mate de toename van de post voorzieningen verklaart. Dividendvoorstel
Aan de op 25 april 2001 te houden Algemene Vergadering van Aandeelhouders wordt voorgesteld een dividend uit te keren van Euro 0,62 per gewoon aandeel. Het dividend zal naar keuze in contanten dan wel geheel in gewone aandelen ten laste van het agio of ten laste van de overige reserves kunnen worden opgenomen. De omwisselingsverhouding inzake het stockdividend wordt op 26 april bekend gemaakt.

Naamswijziging
Op 31 december 2000 hield de naam Unique International N.V. op te bestaan. Vanaf die dag werken ruim vijftienhonderd mensen bij United Services Group N.V. De naamswijziging is om meerdere redenen een belangrijke en daarom méér dan symbolische stap. Want de naamswijziging is de eerste zichtbare stap naar een structuurverandering die op onderdelen al veel eerder is ingezet. Een veranderingsproces dat voortkomt uit zowel externe ontwikkelingen als eigen ambities.

Merkenstrategie
United Services Group introduceerde een organisatiestructuur met een duidelijke en herkenbare naamgeving. Daarmee wordt afscheid genomen van een aantal merknamen. De kern is het geven van een nieuwe inhoud aan onze multi-niche-strategie waarbij een kleiner aantal, sterkere merken zorgt voor een hogere naamsbekendheid en grotere autoriteit in de markt.

De merkenstrategie wordt in belangrijke mate bepaald door de omvang van de specifieke markten waarop United Services Group actief is. Zo wordt de omvangrijke uitzendmarkt bediend met de internationale merken Unique en Technicum, alsook vanuit verschillende regionale uitzendorganisaties. De specialistische activiteiten zoals projectondersteuning, executive search, detachering en consultancy vinden plaats vanuit een drietal werkmaatschappijen, die zich richten op hoog opgeleide specialisten:
· United Technical Solutions: technische specialisten
· United ICT Solutions: ICT-specialisten
· United Capacity: niet-technische specialisten. De werkmaatschappijen zijn elk weer gespecialiseerd op hun eigen vakgebieden. De opleidings- en call-center-activiteiten worden aangestuurd door respectievelijk United College (Luzac College) en United Communications (Telecom Direct).

Nieuwe locaties
Parallel aan de merkenstrategie wordt het locatiebeleid onderzocht. Op dit moment hebben de specialistische werkmaatschappijen van United Services Group ruim 50 lokale vestigingen in gebruik. In het kader van de gebundelde slagkracht en de gewenste uitstraling wordt in de loop van 2001 een aantal regionale kantoren geopend, onder de verzamelnaam United Business Center, waar verschillende specialistische werkmaatschappijen onderdak zullen vinden. Deze regiokantoren worden inspirerende locaties voor flexprofessionals. In operationele zin worden er voordelen behaald in de vorm van een gedeelde receptie en andere faciliteiten. Maar ook qua inrichting, van een mogelijk internetcenter tot wisselwerkplekken voor flexprofessionals wijken we af van de geijkte paden. Naast efficiencyvoordeel zal door de regiovorming de commerciële synergie toenemen in de vorm van informatie-uitwisseling over klanten en prospects en, waar gewenst, gezamenlijke presentatie naar de markt. In het kader van deze operatie zal een aantal vestigingen verhuizen.

Vooruitzichten
In het jaar 2001 zal verdere invulling worden gegeven aan de implementatie van de nieuwe organisatiestructuur. Met de opening van een aantal regionale kantoren, waar verschillende specialistische dienstverleners onderdak zullen vinden, en de introductie van de nieuwe merknamen zal een belangrijke impuls worden gegeven aan de verdere groei van onze specialistische activiteiten.

De grote stabiliteit van de autonome groei van het rendement van onze onderneming wordt in belangrijke mate bepaald door onze strategische keuzes, te weten: de keuze voor niche-markten, op basis van commerciële aantrekkelijkheid en beperkte conjunctuurgevoeligheid, en de focus op het midden- en kleinbedrijf, met een brede klantenspreiding. Zoals ook in het afgelopen jaar is gebleken, is onze onderneming door deze keuzen minder kwetsbaar bij spanningen op de arbeidsmarkt en bij lagere economische groeipercentages.

Naast de verwachte autonome groei zal tevens sprake zijn van uitbreiding van activiteiten door middel van acquisities in binnen- en buitenland.

Medio 2001 zullen de nieuwe hoofdkantoren voor België en Nederland worden betrokken. Het hoofdkantoor in Nederland zal uitgerust worden met een Virtual Private Network, waardoor de mobiliteit van onze medewerkers verder zal toenemen.

Wij verwachten dat, mede door de professionele inzet van onze medewerkers en door pro-actief te reageren op ontwikkelingen op de verschillende arbeidsmarkten, United Services Group in het jaar 2001 een verdere groei van zowel omzet als resultaat te zien zal geven.

De Raad van Bestuur is van mening dat de winst per aandeel voor amortisatie van goodwill zal kunnen groeien met vijftien procent in het jaar 2001.

Belangrijke data
25 april 2001 jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders 25 april 2001 publicatie cijfers eerste kwartaal 26 april 2001 bekendmaking omwisselingverhouding stockdividend 27 april 2001 notering ex-dividend
17 mei 2001 betaalbaarstelling dividend 24 juli 2001 publicatie halfjaarcijfers 22 oktober 2001 publicatie cijfers derde kwartaal 6 maart 2002 publicatie jaarcijfers 2001 24 april 2002 jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders

Almere, 7 maart 2001
Raad van Bestuur United Services Group N.V.

Voor nadere informatie:

De heer R. Icke RA Telefoon: +31 (0)36 53 82 420

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...