Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Cao resultaat voor verpleegkundigen in Assen

Datum nieuwsfeit: 07-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
FNV

Resultaat voor verpleegkundigen in Assen
Regio Noord - (groningen@fnv.nl)

Enige maanden geleden benaderde ABVAKABO FNV Regio Noord het Wilhelmina Ziekenhuis te Assen. Het werk van verpleegkundigen was niet volgens het door CAO partijen overeengekomen systeem FWG 3.0 beschreven en gewaardeerd. Volgens bestuurder Jan Vos van ABVAKBO FNV in Groningen heeft de interventie van de bond er toe geleid dat de kwestie nu in positieve zin wordt opgelost. Verpleegkundigen komen in FWG schaal 45. Er heerst tevredenheid over het bereikte resultaat.

Aanvullingen
Op de bestaande functiebeschrijving van de verpleegkundigen zijn na interventies van ABVAKABO FNV aanvullingen (bijlagen) geschreven. Dit om te voldoen aan de eisen die CAO partijen aan de functiebeschrijvingen stellen. De kernactiviteiten van de verpleegkundigen zijn zodanig beschreven dat de verpleegkundigen zich hier in grote lijnen in konden vinden. Over een aantal punten wordt nog gesproken. Maar dit heeft primair met organisatievisie te maken en niet met FWG.

Naar schaal 45
Aan de hand van de nieuwe volledige beschrijvingen zijn voorlopige indelingen gemaakt. De indeling komt voor de uitvoerend verpleegkundige op o.a. beschouwende en snijdende afdelingen uit op FWG schaal 45. Met name het gezichtpunt "zelfstandigheid" scoort zodanig dat de inschaling in schaal 45 juist is. Na de definitieve vaststelling van de functiebeschrijvingen krijgen de verpleegkundigen een indeling in schaal 45 voorgelegd.

Nadere informatie
Jan R. Vos
Regiobestuurder ABVAKABO FNV
Telefoon 050-5240101 of 06-51218413
(jvos@abvakabo.nl) (E-mail)

Meer nieuws? Ga naar www.fnv.nl/noord.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie