Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Akzo Nobel dochter Intervet bouwt nieuw complex in VS

Datum nieuwsfeit: 07-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Akzo Nobel
Zoek soortgelijke berichten
Akzo Nobel

Intervet stroomlijnt diergeneeskundige activiteiten in de Verenigde Staten met de bouw van een nieuw complex in DeSoto (Kansas)

Arnhem, 7 maart 2001 Intervet gaat op haar huidige locatie in DeSoto (Kansas), een modern R&D-, productie- en kantoorcomplex bouwen voor de veterinaire activiteiten in het Midwesten van de Verenigde Staten. De totale investering bedraagt EUR 40 mln (NLG 88 mln).

Na de recente acquisities van Hoechst Roussel Vet, Bio-Trends International en de Noordamerikaanse biologische activiteiten van Bayer, heeft Intervet momenteel 12 locaties in de Verenigde Staten. Door de bouw van het nieuwe geïntegreerde centrum in DeSoto kan het aantal vestigingsplaatsen in de Verenigde Staten worden teruggebracht tot drie, namelijk DeSoto (Kansas), Millsboro (Delaware) en Worthington (Minnesota).

"Intervet heeft de activiteiten die in de afgelopen twee jaren zijn overgenomen succesvol geïntegreerd. Met het stroomlijnen van onze Amerikaanse operaties, zetten wij nu de volgende logische stap", verklaarde Toon Wilderbeek, General Manager van Intervet.

"De stroomlijning van onze activiteiten in de Verenigde Staten is een essentieel onderdeel van onze R&D-gestuurde groeistrategie voor deze belangrijke markt", aldus Paul Brons, lid van de Raad van Bestuur verantwoordelijk voor Pharma.

Het nieuwe complex in DeSoto zal worden gebouwd op een terrein van 125 ha., waar op dit moment alleen een proefboerderij is gehuisvest. De kantoren, R&D-laboratoria, productiegebouwen en magazijnen zullen een totaaloppervlak van 20.000 m² beslaan. Met de bouw zal medio 2001 worden begonnen en de oplevering staat gepland voor medio 2004. Uiteindelijk zal de locatie aan 170 medewerkers werkgelegenheid bieden.
- - -


Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie