Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost Eindhoven: heterdaad

Datum nieuwsfeit: 07-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven 7-03-2001
1e Persbericht van woensdag 7 maart

Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachten met vuurwapen aangehouden Op de Pastoriestraat zijn dinsdag om 23.40 uur een 32-jarige Eindhovenaar en een 44-jarige man uit Venray aangehouden. Zij reden in een personenauto en bij een controle bleek de man uit Venray een geladen revolver bij zich te hebben. In de auto lag nog een busje traangas. Deze wapens zijn in beslag genomen. De mannen zijn voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Inbreker op heterdaad
Woensdag om 0.55 uur is op het Winkelcentrum Woensel een 18-jarige Eindhovenaar aangehouden. Een surveillancepatrouille betrapte de jongen toen hij de etalageruit van een winkel in huishoudelijke artikelen insloeg. De jongen is ingesloten.

Eindhoven: Drie fietsendieven in een klap
Op de Boschdijktunnel zijn woensdag om 1.30 uur drie Eindhovenaren van 20 (2x) en 23 jaar oud aangehouden. Ieder van hen droeg een fiets. Toen zij de politie zagen gooiden zij de fietsen weg. De fietsendieven zijn ingesloten. De fietsen waren op het Stationsplein gestolen.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Willemstraat is woensdag om 3.45 uur een 34-jarige automobilist uit Valkenswaard betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies 1,2 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Man na valse melding aangehouden
Woensdag om 1.45 uur is op de 1e Haagstraat een 25-jarige Helmonder aangehouden. Een half uur eerder was de meldkamer van de politie gebeld dat er iemand overvallen was bij het station. Dit bleek niet te kloppen. Politiemensen zagen even later de 25-jarige Helmonder lopen. Hij heeft in het verleden al vaker valse meldingen gedaan. Bij controle op de meldkamer, waar de melding op band was vastgelegd, werd de stem van de verdachte herkend. Hij is voor onderzoek ingesloten.

Helmond: Lastige man aangehouden
Op de Advocaat Botsstraat is woensdag om 4.05 uur een 29-jarige Helmonder aangehouden. Hij stond voor de woning van zijn ex-vrouw te schelden en hij trapte tegen de voordeur. De man had gedronken. Op het bureau is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Nuenen: Vrouw beroofd
Een 80-jarige Nuenense vrouw is woensdag even na middernacht in haar woning aan het Park beroofd. Een onbekende man was de woning binnengedrongen en eiste geld van haar. Zij gaf hem ruim honderd gulden. De man nam haar gouden armband af en verliet de woning. Daar kwam hij kennissen van de vrouw tegen. Zij waren eerder door het slachtoffer gewaarschuwd omdat deze iets aan de achterzijde van de woning hoorde. De overvaller wilde de kennissen doen geloven dat hij een familielid was. Zij pakten hem echter vast, maar hij wist zich los te rukken. Hij liep via de Kerkstraat weg. De dader is ongeveer 1.65m lang, hij heeft een licht getinte huidskleur, zwart kort haar, zwart snorretje. Hij droeg een zwartleren driekwart jas en een zwarte trui.

Someren: Inbraak
Woensdag rond 4.15 uur is ingebroken in een supermarkt aan de Postelstraat. Er is een ruit ingeslagen en uit de winkel zijn sigaretten weggenomen.

Valkenswaard: Inbraak in café
Woensdag rond 3.15 uur is ingebroken in een café aan de Frans van Beststraat. De man die boven het café woont hoorde het alarm en zag twee mannen weglopen. Een raam aan de voorzijde was opengebroken. Uit de spaarkas, de kassa en de gokkast werd geld gehaald. Een van de inbrekers raakte gewond. Er lag een spoor van bloed.

Veldhoven: Agressieve man aangehouden
Op de parkeerplaats Oeienbosch aan de A67 is dinsdag om 23.25 uur een man aangehouden waarvan de personalia niet bekend zijn. Het zou om een Oost-Europeaan gaan. De man had met een paal aan drie vrachtautos vernielingen aangericht. Een vrachtauto had deuken, bij een andere was de grille afgerukt en bij de derde waren de koplampen, de spiegel en een ruit kapotgeslagen. Bij zijn aanhouding bedreigde hij de politiemensen. Hij liep met de paal opgeheven op hen af. De man is voor onderzoek ingesloten.

Veldhoven: Verdachte van inbrak angehouden
Vanmorgen om 06.10 uur is in een woning aan de Buikhei een 24-jarige inwoner van Veldhoven aangehouden. De man wordt ervan verdacht zondagavond 18 februari 2001 te hebben ingebroken in een bedrijf aan de Pleintjes. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Geldrop: Inbraak in een woning
Woensdag tussen 01.00 uur en 06.15 uur is er ingebroken in een woning aan de Korenland. Onbekend is hoe men het pand is binnen gekomen. Uit de woning zijn twee handtassen met daarin persoonlijke spullen, weggenomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie