Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Waterschappen Overijssel teleurgesteld na uitspraak geding

Datum nieuwsfeit: 07-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Waterschap Groot Salland
Zoek soortgelijke berichten
Waterschap Groot Salland

Zwolle, 6 maart 2001

Waterschappen teleurgesteld na uitspraak kort geding

Op dinsdag 6 maart heeft de president van de rechtbank uitspraak gedaan in het kort geding van de Overijsselse waterschappen Regge en Dinkel en Groot Salland tegen MilieuTech Beheer BV. De waterschappen zijn er niet in geslaagd om via dit kort geding een zekerheidsstelling voor het door hen te betalen bedrag van 42 miljoen te verkrijgen. Daardoor is het onzeker of de waterschappen hun geld terugzien, zelfs al winnen ze de lopende civielrechtelijke procedures rond de STVM-zaak.

Zekerheidsstelling
De waterschappen zullen het gevonniste bedrag nu betalen, maar zijn bevreesd dat het geld verdwenen' is wanneer ze later alsnog gelijk krijgen van de rechter. Door de uitkomst van het kort geding is er geen garantie, dat het bedrag van 42 miljoen dan zal worden terugbetaald.

Nu direct betalen
De waterschappen zullen nu direct betalen aan MilieuTech. Hiertoe zal een lening worden afgesloten bij de Nederlandse waterschapsbank. De burgers en bedrijven in het beheergebied van de beide waterschappen merken hier op korte termijn nog niets van. Met ingang van 2002 zullen de kosten deels worden verrekend in de verontreinigingsheffing. Daarnaast zullen de waterschappen putten uit hun reserves.

Vervolgprocedures
De waterschappen zijn en blijven van mening dat de veroordeling in de arbitrale procedure onterecht is. Dit is de reden dat zij zich niet neerleggen bij de veroordeling en de mogelijkheden die er nog zijn willen benutten om het vonnis van tafel te krijgen.

Belang van de belastingbetalers
De waterschappen hebben steeds gehandeld in het financiële belang van de belastingbetalers. Om dit duidelijk te maken, zullen Groot Salland en Regge en Dinkel hun burgers en bedrijven nog nader informeren over de gevolgde lijn en de te verwachten effecten.


--- einde persbericht---

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie