Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Provincie Utrecht maakt realisatie meer natuur mogelijk

Datum nieuwsfeit: 07-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Utrecht

Persbericht
06 maart 2001

Ontwerp natuurgebiedsplan Vecht- en Plassengebied Provincie Utrecht maakt realisatie meer natuur mogelijk

Elke provincie is verantwoordelijk voor de realisatie van de Ecologische Hoofd Structuur (EHS) binnen haar provinciegrenzen. Daarom beschrijft elke provincie waar natuurbeheer kan plaatsvinden. Dit wordt gedaan in natuurgebiedsplannen voor gebieden waarbij de hoofdfunctie natuur is of wordt. In het Natuurgebiedsplan Vecht- en Plassengebied beschrijft de provincie Utrecht de uitwerking van de EHS voor dit gebied. In dit plan is een kaart opgenomen waar de bestaande en nieuwe natuurgebieden en ecologische verbindingszones staan aangegeven. In deze begrensde gebieden worden nieuwe natuurgebieden ontwikkeld en wordt de kwaliteit van bestaande natuurgebieden verbeterd. Verder worden ecologische verbindingszones aangelegd om de uitwisseling van planten en dieren tussen de natuurgebieden te verbeteren.

Subsidiemogelijkheden Met de begrenzing en het aangeven van de natuurdoelen biedt het plan subsidiemogelijkheden op basis van de Subsidieregeling Natuurbeheer 2000 (SN 2000). De vereniging Natuurmonumenten (NM), Het Utrechts Landschap (HUL) en particulieren kunnen subsidie krijgen voor de ontwikkeling, de omvorming en het beheer van de natuurgebieden en de verbindingszones. Voor Staatsbosbeheer (SBB) vormt het plan de basis voor een rechtstreekse financiering hiervan door het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij (LNV).

Proces
GS hebben het ontwerp natuurgebiedsplan Vecht- en Plassengebied vastgesteld. Vanaf donderdag 1 maart tot en met vrijdag 30 maart ligt het ontwerpplan ter inzage in het provinciehuis en in de gemeentehuizen van Abcoude, Breukelen, De Bilt, Loenen, Loosdrecht en Maarssen. De eventuele bedenkingen worden behandeld in een inspraaknota en kunnen leiden tot aanpassingen van het natuurgebiedsplan.

Inloopbijeenkomsten
Op 7 en 8 maart organiseren de provincie en de Dienst Landelijk Gebied inloopbijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomst kunnen belanghebbenden en geïnteresseerden zich nader laten informeren over de inhoud en het proces van dit natuurgebiedsplan

7 maart van 13.00 tot 16.00 uur in Restaurant De Herbergh, Kerkbrink 21-23 in Breukelen

8 maart van 13.00 tot 16.00 uur in Hotel-restaurant Café Heineke, Oud Loosdrechtsedijk 186 in Loosdrecht

8 maart van 19.00 tot 22.00 uur ook in Hotel-restaurant Café Heineke, Oud Loosdrechtsedijk 186 in Loosdrecht

Voor nadere informatie: Karin Tuinman, 030 - 258 3325 of karin.tuinman@provincie-utrecht.nl

Terug

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie