Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Defensie sluit oefenterreinen af vanwege mond- en klauwzeer

Datum nieuwsfeit: 07-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van DefensieNieuwsberichten


Mond- en klauwzeer preventie: Defensie sluit oefenterreinen af

07-03-2001

persbericht Ministerie van Defensie DV/PM11

Het ministerie van Defensie heeft besloten om ter voorkoming van verspreiding van mond- en klauwzeer, alle openbaar toegankelijke oefenterreinen tot nader order voor het publiek te sluiten. Deze afsluiting geschiedt met waarschuwingsborden.

Ook alle overige defensieterreinen, zoals vliegbases en schietterreinen, zijn voorlopig niet voor het publiek toegankelijk. Voor het militair gebruik van alle defensieterreinen met grazers (runderen, schapen), herten (edelherten en reeën) en wilde varkens geldt tot nader order een aantal gedragsregels. Deze regels luiden als volgt:


* contact met dieren dient te allen tijde voorkomen te worden;
* er mogen geen etensresten in het terrein worden achtergelaten;
* militairen die in het Verenigd Koninkrijk zijn geweest mogen binnen vijf dagen na terugkeer geen gebruik maken van defensieterreinen;
* voertuigen die uit het Verenigd Koninkrijk terugkeren hebben pas na reiniging en ontsmetting in Nederland weer toegang tot defensieterreinen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie