Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

TU Eindhoven start Eindhoven Internet Exchange (EIX)

Datum nieuwsfeit: 07-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
TU/e start Eindhoven Internet Exchange (EIX)

Eindhoven - De Technische Universiteit Eindhoven start in juni van dit jaar met een onafhankelijke 'Eindhoven Internet Exchange' (EIX). Dit regionale internet-knooppunt stelt telecom- en kabelbedrijven, internetproviders en andere bedrijven, overheidsinstellingen en andere organisaties in staat hun regionale internetverkeer ook regionaal af te handelen. Nu loopt dit verkeer in veel gevallen nog via de 'Amsterdam Internet Exchange' (AMS-IX). Het TU/e-initiatief betekent voor de gebruikers een veel hogere snelheid, bandbreedte en betrouwbaarheid van hun internetverkeer tegen aanzienlijk lagere kosten. Via EIX kunnen zij, op termijn, ook een supersnelle maar relatief goedkope verbinding met gegarandeerde ...
Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie