Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland: pas op voor oplichting

Datum nieuwsfeit: 07-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 7-03-2001
Politieberichten van 7/3 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Friesland: politie waarschuwt voor te hoge rekeningen Afgelopen dinsdag zijn bij de politie in Franeker, Sneek en Joure meldingen binnen gekomen van bedrijven, die exorbitante rekeningen hadden ontvangen voor goederen die zij te slijpen hadden aangeboden. Een man (soms meerdere mannen) kwam bij de bedrijven langs en vroeg of zij nog goederen hadden, die geslepen moesten worden. Veelal werden goederen meegeven die op proef zouden worden geslepen of zonder dat van tevoren een prijs was afgesproken. Als de goederen terug werden gebracht, werd een zeer hoge prijs gevraagd, die niet in verhouding stond tot de geleverde prestatie. Ondanks het feit dat het hier meestal gaat om een civiel rechterlijke kwestie, waarschuwt de politie Friesland een ieder, die goederen te slijpen aanbiedt, eerst duidelijk afspraken te maken over de prijs, zodat men niet voor verrassingen komt te staan.

Leeuwarden: inbraak auto
Dinsdag tussen 20.00 en 22.45 uur werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op het Raadhuisplein. Het rechter zijruitje werd ingeslagen. Uit de auto werden een radio/cd-speler en 30 cd`s weggenomen. De eigenaar, een 19-jarige inwoner van Winsum, heeft aangifte gedaan.

Oudwoude: inbraak benzinestation
Afgelopen nacht werd ingebroken in een benzinestation aan de Foarwei te Oudwoude. Met een tegel werd een ruit aan de voorzijde van het pand vernield. Uit een achter de toonbank staande stelling werden sigaretten en shag weggenomen. Hoeveel er precies is weggenomen en de waarde van het ontvreemde is niet bekend. De eigenaar, een 52-jarige inwoner van Kollum, heeft aangifte gedaan.

Harkema: vernieling ruit
Woensdag omstreeks 04.35 uur werden bij een woning aan het Ds. Tiesingaplein twee ruiten vernield. De ruiten werden ingeschopt. De bewoonster, een 51-jarige inwoonster van Harkema, heeft aangifte gedaan. Uit het onderzoek kwam naar voren dat de vernieling gepleegd was door een 38-jarige inwoner van Harkema. Deze verdachte kon even later in zijn woning worden aangehouden. De man verkeerde onder invloed van alcoholhoudende drank. Wat de aanleiding van deze vernieling is geweest, werd niet duidelijk.

Heerenveen: inbraak auto
Afgelopen nacht werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Zijlroede. Door verbreking van een ruit, kwam men de auto binnen. Uit de auto werden een radio/cd-speler en 10 cd`s weggenomen. De eigenaresse, een 26-jarige inwoonster van Nieuwehorne, heeft aangifte gedaan.

Bureau Voorlichting & PR: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie