Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Maximumsnelheid Hoogendoornlaan Bodegraven naar 60 km/u

Datum nieuwsfeit: 07-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Bodegraven
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Bodegraven

Verkeersrmaatregelen J.C. Hoogendoornlaan

De gemeente Bodegraven gaat zo snel mogelijk de maximumsnelheid op de J.C. Hoogendoornlan terugbrengen tot 60 km/u. Het gaat in eerste instantie om een tijdelijke maatregel totdat de gemeenteraad van Bodegraven op 22 maart hier nadere besluiten over zal nemen. De J.C. Hoogendoornlaan maakt namelijk deel uit van het verkeerscirculatieplan. In dit plan is er al rekening mee gehouden dat de J.C. Hoogendoornlaan een 60 km/u zone wordt.

De verkeersmaatregel wordt genomen om de veiligheid van de J.C. Hoogendoornlaan te verbeteren. De laan is smal, er wordt vaak (te) hard gereden en de bermen zijn in slechte staat. Om de snelheid te remmen zijn er al wel fietssuggestiestroken op de weg getekend, zoals op de fot is te zien.

De gemeente Alphen aan den Rijn, waar de laan uitkomt, heeft al maatregelen genomen om de snelheid terug te dringen en de verkeersveiligheid te verbeteren. Het is daarom logisch dat dit ook op Bodegraafs grondgebied gebeurt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie