Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht: ramkraak

Datum nieuwsfeit: 07-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 7-03-2001 Persberichten district Maastricht (H.P.15.10) Woensdag, 07 maart 2001

Maastricht, ramkraak:
In de nacht van dinsdag op woensdag heeft een ramkraak plaats gevonden in een winkel in audioapparatuur gelegen in de Rechtstraat te Maastricht. De daders zijn onbekend gebleven.
Woensdagmorgen 7 maart 2001 omstreeks 04.00 uur werden diverse bewoners van de Rechtstraat te Maastricht gewekt door het geluid van brekend glas. Toen een aantal van deze bewoners op straat keek zagen zij dat er met een personenauto de toegangdeuren van een aldaar gevestigde audiowinkel waren vernield. Op hele korte tijd werden er meerdere goederen uit de winkel gehaald die in de auto geladen werden. Daarna gingen de inberkers met de auto aan de haal. Op de hoek van de Rechtstraat met de Wijcker Brugstraat reed volgens een getuige de personenauto een voetganger bijna omver. Deze late wandelaar kon op het laatste moment opzij springen om niet overreden te worden door de vluchtauto. De gewaarschuwde politie stelde nog een onderzoek in de ruime omgeving in, maar de auto werd niet meer aangetroffen. Uit de audiowinkel werden diverse stuks audioapparatuur gestolen met een waarde van enkele duizenden guldens. De schade aangericht door het inrijden van de toegangsdeuren beloopt eveneens enkele duizenden guldens. De brandweer moest de vernielde deuren dichttimmeren. De politie is nog op zoek naar getuigen die mogelijk meer over de betreffende auto en de mogelijke daders kunnen vertellen.

Maastricht, inbraak in café:
Op woensdag 7 maart 2001 heeft in een café gevestigd aan de Sint Josephstraat in het stadsdeel Heer te Maastricht een diefstal plaatsgevonden.
De inbraak werd woensdagmorgen omstreeks 08.00 uur ontdekt nadat de eigenaar een openstaande toegangsdeur aantrof. Het slot in deze toegangsdeur bleek te zijn geforceerd. In de bedrijfsruimte werd de gokkast opengebroken en uit de geldbuizen werd naar schatting fl. 250,- weggenomen. De benadeelde heeft van de diefstal aangifte gedaan.

Valkenburg, snelheidscontrole
Op dinsdag 6 maart 2001 tussen 10.00 en 12.00 uur heeft op Broekhem in de gemeente Valkenburg een snelheidscontrole plaatsgevonden. Van de 370 gecontroleerde motorvoertuigen bleken 65 bestuurders harder te rijden dan de toegestane maximum snelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 km per uur. Alle overtreders krijgen het proces-verbaal thuisgestuurd.

Maastricht, fl. 525 boete voor snelheidsovertreding: Op de Via Regia te Maastricht heeft dinsdagmiddag 6 maart 2001 tussen 14.50 en 16.30 uur een snelheidscontrole plaatsgevonden. In het totaal werd de snelheid gemeten van 615 langsrijdende motorvoertuigen. 127 bestuurders bleken harder te rijden dan de toegestane snelheid van 50 km per uur. Van deze overtreders werden er 23 meteen staande gehouden. Zij kregen het proces-verbaal meteen uitgereikt. De topper was een 35 jarige inwoner van het Belgische Lanaken. Hij reed met zijn auto 93 km per uur en werd dus ook staande gehouden. Na overleg met de Officier van Justitie kreeg hij een boete opgelegd van fl. 525,- die hij meteen betaalde.

Maastricht, woninginbraak:
Inde nacht van maandag op dinsdag heeft in een woning aan de Papenstraat te Maastricht een inbraak plaatsgevonden. Terwijl de bewoners in de nachtelijke uren lagen te slapen wist een dief de deur van de woning open te hengelen en daarna de woning binnen te dringen. Hij doorzocht een gedeelte van de woning en ontvreemdde drie GSMs en een geldbedrag van ongeveer fl. 150,-. De benadeelde heeft van de inbraak aangifte gedaan.

Maastricht, bromfietscontrole:
Op de Boschstraat te Maastricht ter hoogte van de Noorderbrug heeft dinsdagmiddag 6 maart 2001 tussen 14.30 en 17.15 uur een bromfietscontrole plaatsgevonden. Motorrijders van de politie selecteerden uit het verkeer in de omgeving van de Boschstraat voertuigen en brachten deze over naar de controleplaats onder de Noorderbrug. Er werden ongeveer 50 brom- en snorfietsen aan een uitgebreide controle onderworpen.
Er werden 25 processen-verbaal opgemaakt wegens diverse gebreken. Deze betroffen:
Het rijden met een niet goed of geheel niet functionerende reminrichting (9 maal)
Het rijden terwijl het vermogen van het voertuig hoger is dan wettelijk is toegestaan (10 maal- te hard kunne rijden); De andere gebreken waren het niet aanwezig hebben van een bel, geen gasdichte uitlaat, het voeren van een oranje plaats welke een gele plaat moest zijn, geen bromfietscertificaat in bezit hebben, of het rijden met een ondeugdelijk stuurinrichting. Een bromfiets werd wegens het vertonen van meerdere technische gebreken meegenomen naar het politiebureau voor het instellen van een uitgebreid technisch onderzoek.

Maastricht, winkeldief:
Tegen een 38 jarige inwoner van Maastricht is dinsdagnamiddag 6 maart 2001 door de politie proces-verbaal opgemaakt wegens het plegen van een winkeldiefstal.
De winkeldief werd in een supermarkt aan het Malbergplein te Maastricht door personeel betrapt toen hij zonder te betalen met wasmiddelen en zeven flesjes bier met een gezamenlijke waarde van ruim fl. 100,- de winkel wilde verlaten. Aan de uitgang werd hij ter verantwoording geroepen. De gewaarschuwde politie nam de winkeldief mee naar het politiebureau waar tegen hem proces-verbaal werd opgemaakt. De winkeldief kreeg een transactievoorstel aangeboden van fl. 410,-. Van het winkelbedrijf kreeg de winkeldief een verbod om in de zaak te komen voor de tijdsduur van een jaar.

Maastricht, poging tot inbraak:
In het gebouw van Radio Maastricht gevestigd aan de Sint Hubertuslaan te Maastricht heeft een zwerver de afgelopen nacht een poging tot in braak gedaan in de hoop daar een slaapplaats te krijgen. Omstreeks 02.45 uur trad het inbraak alarm van het radiobedrijf inwerking. Beveiligingspersoneel van de Tapijnkazerne, gewaarschuwd door het alarm, beveiligden daarop de omgeving terwijl de gewaarschuwde politie een onderzoek instelde. Na het roepen dat er een onderzoek in het gebouw ingesteld zou worden probeerde een man ongezien het gebouw te verlaten hetgeen niet onopgemerkt bleef voor de politie. De man werd daarop aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. Het bleek een 29 jarige zwerver zonder vaste woon- of verblijfplaats te zijn. Hij had een ruit van het radiogebouw ingetikt en de alarminstallatie vernield. In het gebouw werd niets vernield. De benadeelde heeft van de inbraak aangifte gedaan. Uit het verdere onderzoek van de politie is gebleken dat het de zwerver te doen geweest om een slaapplaats te vinden. Die kreeg hij ook zij het in het politiebureau. In de loop van woensdagmiddag is de man weer in vrijheid gesteld.

Maastricht, overval op personeelslid postkantoor mislukt: Een onbekend gebleven man heeft dinsdagnamiddag 6 maart 2001 een poging gedaan om de vrouwelijke medewerkster van een postkantoor gevestigd aan de Pastoor Kribsweg te Maastricht te overvallen. De onbekende man, een 30-tiger met een baseball-cap op zijn hoofd en gekleed in een donkerkleurig jack en een blauw spijkerbroek, kwam dinsdag omstreeks 17.30 uur het postkantoor binnen en eiste onder bedreiging van een steekvoorwerp geld van de vrouwelijke bediende die op dat moment alleen in het postkantor aanwezig was. De bediende die de ernst van de situatie inzag drukte meteen op het overvalalarm en vertelde de overvaller dat zij niet meer aan het kasgeld kon komen. De overvaller eiste nogmaals geld maar verdween daarna uit het postkantoor nadat hij bemerkte dat het personeelslid niet mee werkte. Bij een onderzoek in de omgeving door de politie werd de man van wie een goed signalement bekend was niet meer aangetroffen. Namens de P.T.T. is van de mislukte overval aangifte gedaan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...