Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht: ramkraak

Datum nieuwsfeit: 07-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 7-03-2001 Persberichten district Maastricht (H.P.15.10) Woensdag, 07 maart 2001

Maastricht, ramkraak:
In de nacht van dinsdag op woensdag heeft een ramkraak plaats gevonden in een winkel in audioapparatuur gelegen in de Rechtstraat te Maastricht. De daders zijn onbekend gebleven.
Woensdagmorgen 7 maart 2001 omstreeks 04.00 uur werden diverse bewoners van de Rechtstraat te Maastricht gewekt door het geluid van brekend glas. Toen een aantal van deze bewoners op straat keek zagen zij dat er met een personenauto de toegangdeuren van een aldaar gevestigde audiowinkel waren vernield. Op hele korte tijd werden er meerdere goederen uit de winkel gehaald die in de auto geladen werden. Daarna gingen de inberkers met de auto aan de haal. Op de hoek van de Rechtstraat met de Wijcker Brugstraat reed volgens een getuige de personenauto een voetganger bijna omver. Deze late wandelaar kon op het laatste moment opzij springen om niet overreden te worden door de vluchtauto. De gewaarschuwde politie stelde nog een onderzoek in de ruime omgeving in, maar de auto werd niet meer aangetroffen. Uit de audiowinkel werden diverse stuks audioapparatuur gestolen met een waarde van enkele duizenden guldens. De schade aangericht door het inrijden van de toegangsdeuren beloopt eveneens enkele duizenden guldens. De brandweer moest de vernielde deuren dichttimmeren. De politie is nog op zoek naar getuigen die mogelijk meer over de betreffende auto en de mogelijke daders kunnen vertellen.

Maastricht, inbraak in café:
Op woensdag 7 maart 2001 heeft in een café gevestigd aan de Sint Josephstraat in het stadsdeel Heer te Maastricht een diefstal plaatsgevonden.
De inbraak werd woensdagmorgen omstreeks 08.00 uur ontdekt nadat de eigenaar een openstaande toegangsdeur aantrof. Het slot in deze toegangsdeur bleek te zijn geforceerd. In de bedrijfsruimte werd de gokkast opengebroken en uit de geldbuizen werd naar schatting fl. 250,- weggenomen. De benadeelde heeft van de diefstal aangifte gedaan.

Valkenburg, snelheidscontrole
Op dinsdag 6 maart 2001 tussen 10.00 en 12.00 uur heeft op Broekhem in de gemeente Valkenburg een snelheidscontrole plaatsgevonden. Van de 370 gecontroleerde motorvoertuigen bleken 65 bestuurders harder te rijden dan de toegestane maximum snelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 km per uur. Alle overtreders krijgen het proces-verbaal thuisgestuurd.

Maastricht, fl. 525 boete voor snelheidsovertreding: Op de Via Regia te Maastricht heeft dinsdagmiddag 6 maart 2001 tussen 14.50 en 16.30 uur een snelheidscontrole plaatsgevonden. In het totaal werd de snelheid gemeten van 615 langsrijdende motorvoertuigen. 127 bestuurders bleken harder te rijden dan de toegestane snelheid van 50 km per uur. Van deze overtreders werden er 23 meteen staande gehouden. Zij kregen het proces-verbaal meteen uitgereikt. De topper was een 35 jarige inwoner van het Belgische Lanaken. Hij reed met zijn auto 93 km per uur en werd dus ook staande gehouden. Na overleg met de Officier van Justitie kreeg hij een boete opgelegd van fl. 525,- die hij meteen betaalde.

Maastricht, woninginbraak:
Inde nacht van maandag op dinsdag heeft in een woning aan de Papenstraat te Maastricht een inbraak plaatsgevonden. Terwijl de bewoners in de nachtelijke uren lagen te slapen wist een dief de deur van de woning open te hengelen en daarna de woning binnen te dringen. Hij doorzocht een gedeelte van de woning en ontvreemdde drie GSMs en een geldbedrag van ongeveer fl. 150,-. De benadeelde heeft van de inbraak aangifte gedaan.

Maastricht, bromfietscontrole:
Op de Boschstraat te Maastricht ter hoogte van de Noorderbrug heeft dinsdagmiddag 6 maart 2001 tussen 14.30 en 17.15 uur een bromfietscontrole plaatsgevonden. Motorrijders van de politie selecteerden uit het verkeer in de omgeving van de Boschstraat voertuigen en brachten deze over naar de controleplaats onder de Noorderbrug. Er werden ongeveer 50 brom- en snorfietsen aan een uitgebreide controle onderworpen.
Er werden 25 processen-verbaal opgemaakt wegens diverse gebreken. Deze betroffen:
Het rijden met een niet goed of geheel niet functionerende reminrichting (9 maal)
Het rijden terwijl het vermogen van het voertuig hoger is dan wettelijk is toegestaan (10 maal- te hard kunne rijden); De andere gebreken waren het niet aanwezig hebben van een bel, geen gasdichte uitlaat, het voeren van een oranje plaats welke een gele plaat moest zijn, geen bromfietscertificaat in bezit hebben, of het rijden met een ondeugdelijk stuurinrichting. Een bromfiets werd wegens het vertonen van meerdere technische gebreken meegenomen naar het politiebureau voor het instellen van een uitgebreid technisch onderzoek.

Maastricht, winkeldief:
Tegen een 38 jarige inwoner van Maastricht is dinsdagnamiddag 6 maart 2001 door de politie proces-verbaal opgemaakt wegens het plegen van een winkeldiefstal.
De winkeldief werd in een supermarkt aan het Malbergplein te Maastricht door personeel betrapt toen hij zonder te betalen met wasmiddelen en zeven flesjes bier met een gezamenlijke waarde van ruim fl. 100,- de winkel wilde verlaten. Aan de uitgang werd hij ter verantwoording geroepen. De gewaarschuwde politie nam de winkeldief mee naar het politiebureau waar tegen hem proces-verbaal werd opgemaakt. De winkeldief kreeg een transactievoorstel aangeboden van fl. 410,-. Van het winkelbedrijf kreeg de winkeldief een verbod om in de zaak te komen voor de tijdsduur van een jaar.

Maastricht, poging tot inbraak:
In het gebouw van Radio Maastricht gevestigd aan de Sint Hubertuslaan te Maastricht heeft een zwerver de afgelopen nacht een poging tot in braak gedaan in de hoop daar een slaapplaats te krijgen. Omstreeks 02.45 uur trad het inbraak alarm van het radiobedrijf inwerking. Beveiligingspersoneel van de Tapijnkazerne, gewaarschuwd door het alarm, beveiligden daarop de omgeving terwijl de gewaarschuwde politie een onderzoek instelde. Na het roepen dat er een onderzoek in het gebouw ingesteld zou worden probeerde een man ongezien het gebouw te verlaten hetgeen niet onopgemerkt bleef voor de politie. De man werd daarop aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. Het bleek een 29 jarige zwerver zonder vaste woon- of verblijfplaats te zijn. Hij had een ruit van het radiogebouw ingetikt en de alarminstallatie vernield. In het gebouw werd niets vernield. De benadeelde heeft van de inbraak aangifte gedaan. Uit het verdere onderzoek van de politie is gebleken dat het de zwerver te doen geweest om een slaapplaats te vinden. Die kreeg hij ook zij het in het politiebureau. In de loop van woensdagmiddag is de man weer in vrijheid gesteld.

Maastricht, overval op personeelslid postkantoor mislukt: Een onbekend gebleven man heeft dinsdagnamiddag 6 maart 2001 een poging gedaan om de vrouwelijke medewerkster van een postkantoor gevestigd aan de Pastoor Kribsweg te Maastricht te overvallen. De onbekende man, een 30-tiger met een baseball-cap op zijn hoofd en gekleed in een donkerkleurig jack en een blauw spijkerbroek, kwam dinsdag omstreeks 17.30 uur het postkantoor binnen en eiste onder bedreiging van een steekvoorwerp geld van de vrouwelijke bediende die op dat moment alleen in het postkantor aanwezig was. De bediende die de ernst van de situatie inzag drukte meteen op het overvalalarm en vertelde de overvaller dat zij niet meer aan het kasgeld kon komen. De overvaller eiste nogmaals geld maar verdween daarna uit het postkantoor nadat hij bemerkte dat het personeelslid niet mee werkte. Bij een onderzoek in de omgeving door de politie werd de man van wie een goed signalement bekend was niet meer aangetroffen. Namens de P.T.T. is van de mislukte overval aangifte gedaan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie