Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Toekomst Goffertbad Nijmegen ter discussie

Datum nieuwsfeit: 07-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Nijmegen

Toekomst Goffertbad ter discussie

Het College heeft in zijn vergadering van 6 maart 2001 de discussienota 'Toekomst Goffertbad' vastgesteld. Aanleiding tot de discussienota is de onlangs gepubliceerde winst- en verliesrekening 2000 én het sombere toekomstperspectief van het openluchtbad De Goffert. Het gesignaleerde tekort van f34.000,00 is ontstaan door tegenvallende bezoekcijfers, mede vanwege de slechte zomer, en het noodzakelijk inhuren van duurdere medewerkers. Dit laatste werd veroorzaakt door een leegloop van medewerkers in de I(nstroom) D(oorstroom)regeling.
Om het Goffertbad de komende tien jaar in een goede conditie te houden moeten er forse investeringen gedaan worden in het noodzakelijke onderhoud. Op jaarbasis betekent dit een extra financiële injectie van f324.000,00. Daarbij komen ook nog extra, niet gedekte, kosten voor het inhuren van duurder personeel omdat er geen medewerkers in de ID-regeling te krijgen zijn waarmee het Goffertbad de afgelopen jaren heeft gewerkt.

Gezien de, eveneens, forse investeringen in het Goffertbad in het nabije verleden (in 1997 werd een bedrag van 2,5 miljoen gulden vrijgemaakt) en de noodzakelijke investeringen voor de toekomst, heeft het College in de discussienota 'Toekomst Goffertbad' een aantal scenario's voor sluiting én behoud van het bad op korte en lange termijn geformuleerd. De gemeenteraad wordt gevraagd zich in haar vergadering van 11 april een oordeel uit te spreken over de toekomst van het Goffertbad.

Door het College zijn de volgende mogelijkheden aangegeven:

Open houden van het Goffertbad gedurende twee jaar, in afwachting van een herontwikkelingsscenario.
Het is noodzakelijk, mede uit milieuoverwegingen, te investeringen in noodzakelijk onderhoud voor een bedrag van f140.000,00. Hiervoor is dekking aanwezig.
Aan exploitatiebijdrage is een extra financiële injectie nodig van f114.000,00 per jaar waarvoor geen dekking aanwezig is. Deze kosten worden veroorzaakt door het inhuren van duurdere medewerkers.

Open houden voor onbepaalde tijd
Dit scenario voorziet in investeringen voor de komende tien jaar. Dit houdt in dat op jaarbasis een extra financiële inzet van f324.000,00 noodzakelijk is.

Sluiting per direct en herontwikkeling Met het sluiten van het Goffertbad zijn er allerlei variaties mogelijk tot herinrichting van het terrein. Deze kunnen variëren van recreatieve voorzieningen tot sportvoorzieningen. Ook andere bestemmingen kunnen onder de loep worden genomen. In 2002 wordt de gemeenteraad een herontwikkelingsplan voorgelegd.

De bewonersorganisaties van de Muntenbuurt, Landbouwbuurt, Willemskwartier, Hatert en Hatertse Hei zijn vandaag, middels een brief van het College, op de hoogte gesteld van de discussienota. Ook de abonnementhouders worden schriftelijk op de hoogte gebracht van het collegebesluit.

De discussienota is gratis af te halen bij het gemeentelijk informatiecentrum Open Huis, Korte Nieuwstraat 6.

Terug

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie