Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Noord Venlo: snelheidscontroles

Datum nieuwsfeit: 07-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 7-03-2001
Mediaberichten 7 maart (15.00 uur)

Regio snelheidscontroles

SEVENUM Bij een snelheidscontrole op de Midden Peelweg heeft de politie dinsdagmorgen 16 automobilisten bekeurd. Zij reden harder dan de toegestane 80 km/u. De hoogste snelheid van de 147 voorbijgangers was 98 km/u.

SEVENUM Bij een snelheidscontrole op de Steeg heeft de politie dinsdagmorgen 25 automobilisten bekeurd. Zij reden harder dan de toegestane 50 km/u. De hoogste snelheid van de 167 voorbijgangers was 74 km/u.

TEGELEN Bij een snelheidscontrole op de Nachtegaalstraat heeft de politie dinsdagmiddag 31 automobilisten bekeurd. Zij reden harder dan de toegestane 30 km/u. De hoogste snelheid van de 157 voorbijgangers was 49 km/u.

TEGELEN Bij een snelheidscontrole op de Arienstraat heeft de politie dinsdagmiddag 62 automobilisten bekeurd. Zij reden harder dan de toegestane 30 km/u. De hoogste snelheid van de 222 voorbijgangers was 55 km/u.

SEVENUM Bij een snelheidscontrole op de Venloseweg heeft de politie dinsdagmiddag 16 automobilisten bekeurd. Zij reden harder dan de toegestane 80 km/u. De hoogste snelheid van de 410 voorbijgangers was 96 km/u.

HORST Bij een snelheidscontrole op de Venrayseweg heeft de politie dinsdagmorgen 63 automobilisten bekeurd. Zij reden harder dan de toegestane 50 km/u. De hoogste snelheid van de 521 voorbijgangers was 81 km/u.

De politie pakt uit

Motto voor de open dag district Weert gekozen

WEERT De Open dag van het district Weert wordt er één om niet gauw te vergeten. Dat is tenminste de bedoeling van de werkgroep Open Dag Districtsbureau Weert, die onder het motto De politie pakt uit bezig is om de inwoners van het district een kijkje in de keuken van de politie te geven. Naast alle eigen diensten worden ook het Korps Landelijke Politie Diensten, andere hulpdiensten als brandweer en ambulancedienst en het Rode Kruis ingeschakeld. In en rond het nieuwe districtsbureau zal het zaterdag 12 mei volop activiteit geven.

Bij de opening van het nieuwgebouwde districtsbureau op dinsdag 28 november 2000 hebben diverse groepen de mogelijkheid gekregen de laatste aanwinst van de gebouwen van de politie Limburg-Noord te bewonderen. Maar de bevolking van Weert moest toch nog even geduld hebben. Met de boodschap dat dit in het voorjaar zou gaan gebeuren, werd een open huis nog even uitgesteld. Districtschef Gert Rademaker wilde er een groots gebeuren van maken. Niet alleen het bureau moest open, ook de ruime omgeving zou bij het evenement betrokken moeten worden.

Demonstraties en presentaties

Een werkgroep is nu enkele weken bezig de eerste ideeën uit te werken. Uitnodigingen en verzoeken om medewerking zijn de deur uit en toezeggingen komen binnen. Natuurlijk zullen de regionale diensten betrokken worden bij het gebeuren. Demonstraties door de Mobiele Eenheid, maar ook minder spectaculaire afdelingen zullen die dag uiteen zetten wat hun werkzaamheden inhouden. Bijvoorbeeld de afdeling Vreemdelingendienst zal informatie verschaffen, waarbij een medewerker van de Immigratie en Naturalisatie Dienst zal aansluiten. Er wordt door de afdeling Milieu een presentatie verzorgd, met de Bijzondere Opsporings Ambtenaren als onderdeel daarvan. Het Preventieteam verzorgt een informatiestand met de nieuwste snufjes op het gebied van hang- en sluitwerk. Werving, Selectie en Opleiding biedt informatie aan en natuurlijk zal ook de jeugd niet vergeten worden als het gaat om projecten als Veilige School, Halt en Doe-effe-normaal.

Stof genoeg tot napraten
Van de externe diensten heeft de brandweer toegezegd een demonstratie te zullen geven, in samenwerking met de ambulancedienst. Deze hulpdiensten willen de omstanders laten zien hoeveel tijd er nodig is om een slachtoffer zo voorzichtig mogelijk uit een wrak te halen. Voor melders van een aanrijding duurt het vaak veel te lang voordat het slachtoffer kan worden overgebracht naar het ziekenhuis. Ook wordt een enorm waterbassin neergezet om duikdemonstraties te geven. De haven van Weert wordt bij de open dag getrokken om er de boten van het KLPD aan te meren, in het stadspark komt een verkeerstuin voor de kleintjes en alle kinderen krijgen een wedstrijdkleurplaat mee. Kortom, als de plannen worden verwezenlijkt, dan heeft de bevolking van Weert stof genoeg om nog lang over de politie na te praten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie