Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verhoging boetes bij overgang Euro is psychologische blunder

Datum nieuwsfeit: 07-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: CDA
Zoek soortgelijke berichten
CDA

Balkenende: verhoging boetes door introductie Euro is psychologische blunder

De Tweede Kamerfractie is ontstemd over de mededeling van het Ministerie van Justitie dat bij de invoering van de Euro de boetes naar boven moeten worden afgerond. De christen-democraten vinden de actie schadelijk voor het draagvlak en spreken van een 'psychologische blunder'.

Financieel woordvoerder Jan Peter Balkenende: "Terwijl alles in het werk wordt gesteld om ondernemers ervan te overtuigen om niet over te gaan tot prijsstijgingen wanneer de Euro wordt ingevoerd, geeft de overheid nu zelf het verkeerde voorbeeld. Ik vind dat een psychologische blunder, die funest is voor het draagvlak voor de Euro".

"Natuurlijk komen er prachtige verklaringen over inflatiecorrectie en het feit dat het alleen maximale boetes betreft, maar het beeld is gezet. Onbegrijpelijk, en dat op een moment dat we van de burgers al veel klachten krijgen over prijsverhogingen en lastenverzwaringen als gevolg van de BTW, ecotax, energieprijzen en ook de Euro. Die mensen worden nu bevestigd in het beeld dat de Euro tot prijsverhogingen zal leiden."

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie