Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nu al meer dan 350 Mac OS X-programma's leverbaar

Datum nieuwsfeit: 07-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Apple Benelux

Meer dan 10.000 ontwikkelaars werken aan Mac OS X-oplossingen

Nu al meer dan 350 Mac OS X-programma's leverbaar

Bunnik, 7 maart 2001 - Apple heeft vandaag aangekondigd dat er nu al meer dan 350 Mac OS X-programma's leverbaar zijn. Er zullen er komende zomer nog honderden volgen. Op dit moment werken meer dan 10.000 fabrikanten aan zo'n 20.000 Mac OS X-programma's. Enkele van de bekendste daarvan zijn 4D, Aladdin Systems, Alias/Wavefront, Avid, Connectix, Dantz, Digidesign, EarthLink, FileMaker, IBM, Macromedia, Microsoft, MYOB, Palm, Sun, Symantec en Thursby Software Systems.

4D
"Wij hechten er sterk aan dat onze programmatuur compatibel is met Max OS X en optimaal gebruikmaakt van alle voordelen en functies die dit nieuwe besturingssysteem biedt", aldus Brendan Coveney, president en CEO van 4D, Inc. "Dankzij alle verbeteringen in Mac OS X zullen de 4D- en WebSTAR-producten optimaal tot hun recht komen en zorgen voor nog betere prestaties, hogere snelheden en een grotere stabiliteit".

Aladdin Systems
"Nu StuffIt Deluxe 6.0 ook verkrijgbaar is als Mac OS X-programma toont Aladdin dat het nog steeds vastbesloten is om de Macintosh-gemeenschap in staat te stellen alles uit het Internet te halen wat erin zit", zegt CEO Jonathan Kahn van Aladdin Systems. "We zijn zeer enthousiast over de komst van Mac OS X en zullen met veel genoegen al onze bekroonde programma's aanbieden voor gebruik onder het nieuwe besturingssysteem".

Alias/Wavefront
"We zijn zeer enthousiast over de geweldige resultaten die ons bètaproces met Maya onder Mac OS X heeft opgeleverd", aldus Richard Kerris, directeur van Maya Technology bij Alias/Wavefront. "Voor een eerste versie van een gloednieuw besturingssysteem heeft Mac OS X ongelofelijk veel te bieden. Apple levert fantastische ondersteuning voor OpenGL. Het fundament van Mac OS X zorgt voor de open omgeving waarmee onze professionele gebruikers vertrouwd zijn en dankzij de fraaie en gebruikersvriendelijke Aqua-gebruikersinterface zal Maya nu een hele nieuwe groep professionele grafici bereiken".

Avid
"Wij blijven gewoon de beste bewerkingsprogrammatuur voor de Macintosh leveren in de professionele postproductiemarkt", zegt Ken Miles, directeur van Third Party Partner Programs en Relationship Management bij Avid. "Het is en blijft onze doelstelling om de allerbeste oplossing aan onze klanten te leveren en we verheugen ons erop dat we in onze producten voor de Macintosh gebruik zullen kunnen maken van alle voordelen van de Mac OS X-technologie".

Connectix
"Met Mac OS X tilt Apple de personal computer opnieuw naar een hoger niveau. Alle Mac-gebruikers zullen hiervan profiteren", zegt Mitchell Cipriano, vice-president Marketing van Connectix. "Het nieuwe besturingssysteem biedt ons een geweldige gelegenheid om onze Macintosh-ondersteuning opnieuw te demonstreren. Naar onze mening is Mac OS X het ideale platform voor de ontwikkeling van een verbeterde versie van Virtual PC, de best verkopende multiplatformoplossing voor de Mac. Virtual PC voor Mac OS X zal deze zomer beschikbaar zijn".

Dantz
"Wij feliciteren Apple met Mac OS X, het krachtigste besturingssysteem dat ooit voor een personal computer op de markt is gebracht", aldus Richard Zulch, hoofd van de technische staf van Dantz Development Corporation. "We zijn vastbesloten de belangrijkste leverancier van back-upprogrammatuur voor de Macintosh te blijven. We zullen het eerste Retrospect-product voor dit revolutionaire besturingssysteem dan ook al over drie weken op de markt brengen".

Digidesign
"Digidesign is zeer enthousiast over Mac OS X, vooral over de indrukwekkende prestaties en de betrouwbaarheid en de veelzijdigheid van de gebruikersinterface", zegt Dave Froker, General Manager van Digidesign. "Mac OS X blijft het voorkeursplatform voor de meerderheid van de Pro Tools-gebruikers. We werken dan ook nauw samen met Apple om het nieuwe besturingssysteem te ondersteunen met Pro Tools, Digi 001 en onze andere bekroonde audioproducten".

EarthLink
"De introductie van Mac OS X van Apple is een belangrijke gebeurtenis. We hebben in onze voorbeschouwingen onze waardering voor het nieuwe besturingssysteem al laten blijken en we zijn ervan overtuigd dat het grote publiek de kracht en elegantie van Mac OS X evenzeer zal waarderen", zegt Bill Heys, Executive Vice President van EarthLink. "Als belangrijkste Internet-aanbieder voor Apple gebruikers heeft de ondersteuning van Mac OS X voor ons hoge prioriteit. Daarom ontwikkelen we programmatuur die de nieuwe mogelijkheden van Mac OS X volledig benut, en integreren die zo naadloos mogelijk met de Mac OS X-gebruikersinterface".

FileMaker
"Mac OS X betekent een grote stap voorwaarts en schept de mogelijkheden voor een hele nieuwe generatie geweldige Macintosh programma's", aldus Dominique Goupil, president van FileMaker. "We zijn zeer enthousiast over de nieuwe ervaring die we onze klanten zullen kunnen bieden dankzij de levendige Aqua-interface en andere Mac OS X-functies.

IBM
"IBM heeft in nauwe samenwerking met Apple de bekroonde ViaVoice-spraakherkenningsprogrammatuur met het Macintosh systeem geïntegreerd", zegt Krishna Nathan, Director Consumer Voice Systems van IBM Voice Systems. "Vorig jaar heeft IBM het eerste spraakherkenningssysteem voor de Macintosh geleverd. IBM zal later dit jaar een Amerikaans-Engelse versie van IBM ViaVoice leveren voor het nieuwe Mac OS X-platform en beraadt zich momenteel op Europese en Japanse IBM ViaVoice-oplossingen voor het nieuwe besturingssysteem".

Macromedia
"Als een partner die Apple al lange tijd ondersteunt, zijn wij buitengewoon enthousiast over de introductie van Mac OS X. Dit nieuwe besturingssysteem biedt onze ontwikkelaars een indrukwekkend nieuw platform voor het creëren van effectieve nieuwe oplossingen die de ervaringen van de gebruiker op het web naar een nog hoger plan tillen", zegt Rob Burgess, Chairman en CEO van Macromedia. "Wij gaan onze toonaangevende webauthoringproducten geschikt maken voor Mac OS X, te beginnen met de nieuwe versie van FreeHand. Daardoor kunnen onze Mac-ontwikkelaars vanaf het platform van hun keuze hun bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het web".

Microsoft
"Microsoft feliciteert Apple met de introductie van Mac OS X, het zeer solide nieuwe fundament waarop onze Macintosh klanten hebben gewacht", zegt Kevin Browne, General Manager van de Macintosh Business Unit van Microsoft. "Mac OS X wordt geleverd met geïnstalleerde 'native' Preview-versie van Microsoft Internet Explorer 5.1 for Mac. In de herfst komt Microsoft met een complete 'native' versie van Microsoft Office 10 for Mac OS X".

MYOB
"Bij MYOB zijn we onder de indruk van alle revolutionaire kenmerken van Mac OS X, die gebruikers nog meer beheermogelijkheden en flexibiliteit bieden", zegt Cynthia Mackewicz, General Manager van MYOB US Inc. "We zijn er trots op dat we MYOB AccountEdge kunnen aanbieden als het eerste financiële pakket voor kleine bedrijven dat is ontwikkeld voor Mac OS X".

Palm
"Palm werkt momenteel hard aan nieuwe versies van Palm Desktop en HotSync manager voor het Mac OS X-platform", zegt Satjiv Chahil, Chief Marketing Officer en Interim General Manager van Individual Solutions Group van Palm, Inc. "We zijn vastbesloten alle voordelen op het gebied van prestaties en innovatie die Mac OS X biedt ter beschikking te stellen van gebruikers van Palm-organizers over de hele wereld".

Sun
"De combinatie van het Java 2-platform met Mac OS X van Apple maakt een op zichzelf al sensationeel platform nog spectaculairder", aldus Rich Green, Vice President en General Manager van Java Software bij Sun Microsystems, Inc. "Mac OS X levert een aanzienlijke aanvulling op het toch al grote potentieel van het Java-platform en maakt Apple-gebruikers zo tot volwaardige deelnemers in de wereld van grafische desktopprogramma's voor Internet-publicatie".

Symantec
"We zijn er trots op dat we door middel van onze ondersteuning voor het revolutionaire nieuwe Mac OS X Macintosh gebruikers probleemoplossende programmatuur kunnen blijven leveren en zo kunnen blijven bijdragen aan een veilig Internet-gebruik door Mac-gebruikers", aldus Steve Cullen, Senior Vice President van de Consumer Products Division van Symantec. "Symantec levert momenteel verschillende producten die compatibel zijn met het nieuwe Apple platform en we voorzien de levering van een volledige reeks van programma's voor Mac OS X".

Thursby Software Systems
"Het potentieel van Mac OS X, het veelbelovende nieuwe besturingssysteem van Apple, is de meest opwindende nieuwe ontwikkeling in de 15 jaar dat we programma's ontwikkelen voor de Macintosh", zegt William Thursby, president van Thursby Software Systems. "De rijke architectuur van Max OS X stelt ons in staat oplossingen als DAVE en MacSOHO verder te ontwikkelen. Onze klanten zullen daar ongetwijfeld baat bij hebben."

© 2001 Apple. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Macintosh en Mac OS zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Apple. Alle andere merknamen die worden genoemd, kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars en worden bij deze erkend.

Apple

Apple Computer, Inc. gaf in de jaren '70 het startschot voor de personal-computerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Apple staat nu opnieuw achter zijn oorspronkelijke missie - de beste producten en ondersteuning leveren op het gebied van personal computers aan studenten, docenten, ontwerpers, wetenschappers, technologen, ondernemers en consumenten in meer dan 140 landen.

Websites van Apple: Voor informatie over Apple: www.apple.com Voor informatie over Apple Nederland: www.apple.com/nl Voor persberichten van Apple Benelux: www.apple.com/nl/pr

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Eveline Riedijk
Marketing Communications & Public Relations Manager Nederland Apple Nederland
Kosterijland 42, 3981 AJ Bunnik
Tel.:+31 (0)30 - 659 39 40
Fax: +31 (0)30 - 659 38 50
E-mail: (riedijk.e@euro.apple.com)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie