Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nu al meer dan 350 Mac OS X-programma's leverbaar

Datum nieuwsfeit: 07-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Apple Benelux

Meer dan 10.000 ontwikkelaars werken aan Mac OS X-oplossingen

Nu al meer dan 350 Mac OS X-programma's leverbaar

Bunnik, 7 maart 2001 - Apple heeft vandaag aangekondigd dat er nu al meer dan 350 Mac OS X-programma's leverbaar zijn. Er zullen er komende zomer nog honderden volgen. Op dit moment werken meer dan 10.000 fabrikanten aan zo'n 20.000 Mac OS X-programma's. Enkele van de bekendste daarvan zijn 4D, Aladdin Systems, Alias/Wavefront, Avid, Connectix, Dantz, Digidesign, EarthLink, FileMaker, IBM, Macromedia, Microsoft, MYOB, Palm, Sun, Symantec en Thursby Software Systems.

4D
"Wij hechten er sterk aan dat onze programmatuur compatibel is met Max OS X en optimaal gebruikmaakt van alle voordelen en functies die dit nieuwe besturingssysteem biedt", aldus Brendan Coveney, president en CEO van 4D, Inc. "Dankzij alle verbeteringen in Mac OS X zullen de 4D- en WebSTAR-producten optimaal tot hun recht komen en zorgen voor nog betere prestaties, hogere snelheden en een grotere stabiliteit".

Aladdin Systems
"Nu StuffIt Deluxe 6.0 ook verkrijgbaar is als Mac OS X-programma toont Aladdin dat het nog steeds vastbesloten is om de Macintosh-gemeenschap in staat te stellen alles uit het Internet te halen wat erin zit", zegt CEO Jonathan Kahn van Aladdin Systems. "We zijn zeer enthousiast over de komst van Mac OS X en zullen met veel genoegen al onze bekroonde programma's aanbieden voor gebruik onder het nieuwe besturingssysteem".

Alias/Wavefront
"We zijn zeer enthousiast over de geweldige resultaten die ons bètaproces met Maya onder Mac OS X heeft opgeleverd", aldus Richard Kerris, directeur van Maya Technology bij Alias/Wavefront. "Voor een eerste versie van een gloednieuw besturingssysteem heeft Mac OS X ongelofelijk veel te bieden. Apple levert fantastische ondersteuning voor OpenGL. Het fundament van Mac OS X zorgt voor de open omgeving waarmee onze professionele gebruikers vertrouwd zijn en dankzij de fraaie en gebruikersvriendelijke Aqua-gebruikersinterface zal Maya nu een hele nieuwe groep professionele grafici bereiken".

Avid
"Wij blijven gewoon de beste bewerkingsprogrammatuur voor de Macintosh leveren in de professionele postproductiemarkt", zegt Ken Miles, directeur van Third Party Partner Programs en Relationship Management bij Avid. "Het is en blijft onze doelstelling om de allerbeste oplossing aan onze klanten te leveren en we verheugen ons erop dat we in onze producten voor de Macintosh gebruik zullen kunnen maken van alle voordelen van de Mac OS X-technologie".

Connectix
"Met Mac OS X tilt Apple de personal computer opnieuw naar een hoger niveau. Alle Mac-gebruikers zullen hiervan profiteren", zegt Mitchell Cipriano, vice-president Marketing van Connectix. "Het nieuwe besturingssysteem biedt ons een geweldige gelegenheid om onze Macintosh-ondersteuning opnieuw te demonstreren. Naar onze mening is Mac OS X het ideale platform voor de ontwikkeling van een verbeterde versie van Virtual PC, de best verkopende multiplatformoplossing voor de Mac. Virtual PC voor Mac OS X zal deze zomer beschikbaar zijn".

Dantz
"Wij feliciteren Apple met Mac OS X, het krachtigste besturingssysteem dat ooit voor een personal computer op de markt is gebracht", aldus Richard Zulch, hoofd van de technische staf van Dantz Development Corporation. "We zijn vastbesloten de belangrijkste leverancier van back-upprogrammatuur voor de Macintosh te blijven. We zullen het eerste Retrospect-product voor dit revolutionaire besturingssysteem dan ook al over drie weken op de markt brengen".

Digidesign
"Digidesign is zeer enthousiast over Mac OS X, vooral over de indrukwekkende prestaties en de betrouwbaarheid en de veelzijdigheid van de gebruikersinterface", zegt Dave Froker, General Manager van Digidesign. "Mac OS X blijft het voorkeursplatform voor de meerderheid van de Pro Tools-gebruikers. We werken dan ook nauw samen met Apple om het nieuwe besturingssysteem te ondersteunen met Pro Tools, Digi 001 en onze andere bekroonde audioproducten".

EarthLink
"De introductie van Mac OS X van Apple is een belangrijke gebeurtenis. We hebben in onze voorbeschouwingen onze waardering voor het nieuwe besturingssysteem al laten blijken en we zijn ervan overtuigd dat het grote publiek de kracht en elegantie van Mac OS X evenzeer zal waarderen", zegt Bill Heys, Executive Vice President van EarthLink. "Als belangrijkste Internet-aanbieder voor Apple gebruikers heeft de ondersteuning van Mac OS X voor ons hoge prioriteit. Daarom ontwikkelen we programmatuur die de nieuwe mogelijkheden van Mac OS X volledig benut, en integreren die zo naadloos mogelijk met de Mac OS X-gebruikersinterface".

FileMaker
"Mac OS X betekent een grote stap voorwaarts en schept de mogelijkheden voor een hele nieuwe generatie geweldige Macintosh programma's", aldus Dominique Goupil, president van FileMaker. "We zijn zeer enthousiast over de nieuwe ervaring die we onze klanten zullen kunnen bieden dankzij de levendige Aqua-interface en andere Mac OS X-functies.

IBM
"IBM heeft in nauwe samenwerking met Apple de bekroonde ViaVoice-spraakherkenningsprogrammatuur met het Macintosh systeem geïntegreerd", zegt Krishna Nathan, Director Consumer Voice Systems van IBM Voice Systems. "Vorig jaar heeft IBM het eerste spraakherkenningssysteem voor de Macintosh geleverd. IBM zal later dit jaar een Amerikaans-Engelse versie van IBM ViaVoice leveren voor het nieuwe Mac OS X-platform en beraadt zich momenteel op Europese en Japanse IBM ViaVoice-oplossingen voor het nieuwe besturingssysteem".

Macromedia
"Als een partner die Apple al lange tijd ondersteunt, zijn wij buitengewoon enthousiast over de introductie van Mac OS X. Dit nieuwe besturingssysteem biedt onze ontwikkelaars een indrukwekkend nieuw platform voor het creëren van effectieve nieuwe oplossingen die de ervaringen van de gebruiker op het web naar een nog hoger plan tillen", zegt Rob Burgess, Chairman en CEO van Macromedia. "Wij gaan onze toonaangevende webauthoringproducten geschikt maken voor Mac OS X, te beginnen met de nieuwe versie van FreeHand. Daardoor kunnen onze Mac-ontwikkelaars vanaf het platform van hun keuze hun bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het web".

Microsoft
"Microsoft feliciteert Apple met de introductie van Mac OS X, het zeer solide nieuwe fundament waarop onze Macintosh klanten hebben gewacht", zegt Kevin Browne, General Manager van de Macintosh Business Unit van Microsoft. "Mac OS X wordt geleverd met geïnstalleerde 'native' Preview-versie van Microsoft Internet Explorer 5.1 for Mac. In de herfst komt Microsoft met een complete 'native' versie van Microsoft Office 10 for Mac OS X".

MYOB
"Bij MYOB zijn we onder de indruk van alle revolutionaire kenmerken van Mac OS X, die gebruikers nog meer beheermogelijkheden en flexibiliteit bieden", zegt Cynthia Mackewicz, General Manager van MYOB US Inc. "We zijn er trots op dat we MYOB AccountEdge kunnen aanbieden als het eerste financiële pakket voor kleine bedrijven dat is ontwikkeld voor Mac OS X".

Palm
"Palm werkt momenteel hard aan nieuwe versies van Palm Desktop en HotSync manager voor het Mac OS X-platform", zegt Satjiv Chahil, Chief Marketing Officer en Interim General Manager van Individual Solutions Group van Palm, Inc. "We zijn vastbesloten alle voordelen op het gebied van prestaties en innovatie die Mac OS X biedt ter beschikking te stellen van gebruikers van Palm-organizers over de hele wereld".

Sun
"De combinatie van het Java 2-platform met Mac OS X van Apple maakt een op zichzelf al sensationeel platform nog spectaculairder", aldus Rich Green, Vice President en General Manager van Java Software bij Sun Microsystems, Inc. "Mac OS X levert een aanzienlijke aanvulling op het toch al grote potentieel van het Java-platform en maakt Apple-gebruikers zo tot volwaardige deelnemers in de wereld van grafische desktopprogramma's voor Internet-publicatie".

Symantec
"We zijn er trots op dat we door middel van onze ondersteuning voor het revolutionaire nieuwe Mac OS X Macintosh gebruikers probleemoplossende programmatuur kunnen blijven leveren en zo kunnen blijven bijdragen aan een veilig Internet-gebruik door Mac-gebruikers", aldus Steve Cullen, Senior Vice President van de Consumer Products Division van Symantec. "Symantec levert momenteel verschillende producten die compatibel zijn met het nieuwe Apple platform en we voorzien de levering van een volledige reeks van programma's voor Mac OS X".

Thursby Software Systems
"Het potentieel van Mac OS X, het veelbelovende nieuwe besturingssysteem van Apple, is de meest opwindende nieuwe ontwikkeling in de 15 jaar dat we programma's ontwikkelen voor de Macintosh", zegt William Thursby, president van Thursby Software Systems. "De rijke architectuur van Max OS X stelt ons in staat oplossingen als DAVE en MacSOHO verder te ontwikkelen. Onze klanten zullen daar ongetwijfeld baat bij hebben."

© 2001 Apple. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Macintosh en Mac OS zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Apple. Alle andere merknamen die worden genoemd, kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars en worden bij deze erkend.

Apple

Apple Computer, Inc. gaf in de jaren '70 het startschot voor de personal-computerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Apple staat nu opnieuw achter zijn oorspronkelijke missie - de beste producten en ondersteuning leveren op het gebied van personal computers aan studenten, docenten, ontwerpers, wetenschappers, technologen, ondernemers en consumenten in meer dan 140 landen.

Websites van Apple: Voor informatie over Apple: www.apple.com Voor informatie over Apple Nederland: www.apple.com/nl Voor persberichten van Apple Benelux: www.apple.com/nl/pr

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Eveline Riedijk
Marketing Communications & Public Relations Manager Nederland Apple Nederland
Kosterijland 42, 3981 AJ Bunnik
Tel.:+31 (0)30 - 659 39 40
Fax: +31 (0)30 - 659 38 50
E-mail: (riedijk.e@euro.apple.com)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...

W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren
W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren AMSTERDAM-(BUSINESS WIRE)- Vandaag vindt de officiele opening plaats van BANK, het tweede gebouw van W...

IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Officer
IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Financial Officer NEW YORK-(BUSINESS WIRE)- Regulatory News: International Flavors & Fragrances...