Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nederlandse delegatie naar WK ijshakken in Fairbanks Alaska

Datum nieuwsfeit: 07-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


Afzender: (h.de.zwaan@fcroc.nl)

Contactpersoon: Hans de zwaan

Nederland voor eerste keer vertegenwoordigd bij WK 'ice-art-

Datum: 7-03-2001

Voor het eerst in de geschiedenis van het ijsbeelden maken (ice-carving), is het gelukt om namens Nederland een team te laten deelnemen aan de officiële wereldkampioenschappen ijshakken. De Nederlandse delegatie bestaat uit de uit Friesland afkomstige Rolf Döderlein de Win en Hans de Zwaan, beiden werkzaam bij het Friesland College afdeling Horeca en Voeding. Ze vertegenwoordigen van 6 tot 19 maart 2001 Nederland bij de World Ice Art Championships te Fairbanks Alaska.

De competitie bestaat uit de landenwedstrijd ('singel block') en uit de internationale teamwedstrijd ('multi block'). De Nederlandse ijshakkers zullen daar twee beelden maken: de ene is + 3 meter hoog, de andere is + 5 meter hoog en 4 meter breed. Het thema dit jaar van dit WK is 'de Olympische droom'. Het ontwerp van de twee Friezen bestaat uit de Griekse godin Athena met op de voorgrond de laatste elfstedentochtwinnaar Henk Angenent .

De wedstrijd vindt plaats in de open lucht, waar de temperatuur in maart kan dalen tot onder de -30°C . In de USA wordt het evenement live op radio en tv uitgezonden. Wereldwijd kan het evenement live gevolgd worden via webcam op het internet.

Einde bericht

Wilt u meer informatie over de inhoud van dit bericht neem dan contact op met: Hans de Zwaan of Rolf Döderlein de Win: 058- 2678400. Voor meer informatie kun u ook terecht op de website van het Nederlands team: members.tripodnet.nl/dezwaan_drachten/

torenstraat 11

9203 BC

Drachten

Telefoon: 0512530609reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie