Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland: Friesland

Datum nieuwsfeit: 07-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 7-03-2001
Politieberichten van 6/3 (13.00 uur) t/m 7/3 (07.00 uur)

Bolsward: overval benzinestation
Dinsdag omstreeks 13.35 uur was een 39-jarige medewerkster van het benzinestation, aan de Kloosterlaan in de shop aan het werk. Een onbekende man kwam de shop binnen, waarop de medewerkster naar de balie liep. Toen zij achter de balie stond, haalde de man iets uit zijn binnenzak en bedreigde de medewerkster daarmee. Waarmee gedreigd werd, kon de vrouw niet precies aangeven. Onder bedreiging werd de kassa geopend en deed de man een greep in de kassalade. Uit de kassalade werden enige honderden guldens weggenomen. De medewerkster is de garage achter de balie ingelopen. De verdachte heeft zich vervolgens uit de voeten gemaakt. Hoe de man is vertrokken is niet duidelijk. Het betrof een blanke man, lengte ongeveer 1.85 meter, kort krullend haar en hij droeg een donkere leren jas. Een uitgebreide zoekactie in de omgeving had geen resultaat. De medewerkster heeft aangifte gedaan.

Tjerkgaast: snelle Belg
Maandag omstreeks 11.00 uur werd op de Strjitwei een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 55-jarige inwoner van het Belgische Gent, reed met een snelheid van 121 kilometer per uur, terwijl aldaar 80 was toegestaan. Na overleg met de officier van justitie kreeg de man een boete van f 600.-, die ter plaatse door de verdachte werd betaald.

Leeuwarden: winkeldiefstal
Dinsdag omstreeks 17.20 uur werd bij de Hema aan de Nieuwestad een winkeldiefstal gepleegd. Een man, een 54-jarige inwoner van Leeuwarden, nam een fles wijn en een rookworst mee zonder te betalen. De verdachte werd even later aan de hand van het signalement aangehouden op de Tweebaksmarkt. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. Na het opmaken van een proces-verbaal werd de verdachte weer in vrijheid gesteld.

Gorredijk: dronken man
Dinsdag omstreeks 20.00 uur kwam er een melding binnen, dat een dronken man op de Burgemeester Selhorststraat overlast zou veroorzaken. In eerste instantie in de omgeving niemand aangetroffen. Even later werd de man op de Stationsweg aangetroffen. Een bestuurder van een personenauto moest vol in de remmen om een aanrijding met die dronken man te verkomen. De man, een 57-jarige inwoner van Leeuwarden, werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. De man werd ter ontnuchtering ingesloten en kreeg een proces-verbaal voor openbare dronkenschap.

Wolvega: politie contra`politie`
Dinsdag omstreeks 11.00 uur bracht een politieman in burger zijn auto tot stilstand op de Hoofdstraat Oost. Nadat hij was uitgestapt, werd hij aangesproken door een onbekende man op een scooter, die hem mededeelde dat hij zojuist bijna een aanrijding had veroorzaakt. De politieman was zich van geen kwaad bewust. De onbekende man noteerde toen demonstratief het kenteken van zijn auto. De politieman in burger zag toen dat op de scooter van de man een aantal stickers waren aangebracht met het politielogo en de aanduiding MJ (Ministerie van Justitie) met een nummer. Een aantal extra antennes moest de scooter het uiterlijk geven van een politiescooter. De politieman in burger heeft zich daarop als politieman bekend gemaakt en zich gelegitimeerd en de man, een 55-jarige inwoner van Wolvega, duidelijk gemaakt dat hij moest ophouden om zich voor te doen of althans de indruk te wekken dat hij van de politie was.

Leeuwarden: inbraak woning
Dinsdag tussen 17.30 en 21.30 uur werd ingebroken in een woning aan de Saskiastraat. Via verbreking van een raam kwam men de woning binnen. De gehele woning werd doorzocht. Uit de woning werden een versterker en een cd-speler weggenomen. De bewoonster, een 37-jarige inwoonster van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: inbraak woning
Tussen dinsdag 22.00 uur woensdag 00.10 uur werd ingebroken in een woning aan het Oranje Nassaupark. Via verbreking van een deur was men de woning binnen gekomen. Het betrof hier een studentenwoning. Uit een afgesloten kamer in de woning werden een computer met randapparatuur, kleding en 55 cd`s weggenomen. De eigenaar, een 35-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Bureau Voorlichting & PR: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie