Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom

Datum nieuwsfeit: 07-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 7-03-2001

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom, 09.45 uur
Getuige meldt zich na oproep

IJSSELSTEIN Naar aanleiding van een getuigenoproep in een krant heeft een getuige zich bij de politie gemeld. Aan de hand van de verklaring van deze getuige heeft de politie kunnen vaststellen wie de dader is geweest van de mishandeling en de bedreigingen van een 27-jarige vrouw uit IJsselstein.
De vrouw werd in de nacht van vrijdag 16 op zaterdag 17 februari rond twee uur op de Benschopperstraat mishandeld, bedreigd met de dood en met verkrachting. De vrouw raakte daarbij gewond aan haar gezicht en hoofd en heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen. De vrouw deed aangifte en kon daarbij een goed signalement van de dader geven. Op dinsdagmorgen 6 maart om zes uur heeft de politie van de regio Gooi en Vechtstreek een 19-jarige man uit Hilversum aangehouden. De verdachte is overgebracht naar het bureau in Nieuwegein. Het slachtoffer heeft de aangehouden man inmiddels herkend als degene die haar in de bewuste nacht heeft mishandeld en bedreigd.

Laagvlieger

NIEUWEGEIN Op de Structuurbaan vloog een automobilist woensdagmorgen rond kwart over één langs surveillerende agenten. Op de Hollandhaven werd de bestuurder geklokt op 121 km/u, waar een maximumsnelheid geldt van 50 km/u. Het rijbewijs van de man, een 30-jarige inwoner van Nieuwegein, is ingenomen.

Verkeerscontrole
NIEUWEGEIN - Dinsdagmorgen 6 maart tussen negen en elf uur hield de politie op de Hollandhaven een snelheidscontrole. Van de 578 gemeten voertuigen reden er 63 te hard en overschreden de maximum toegestane snelheid van 50 km/h.
48 Automobilisten konden staande worden gehouden en kregen proces-verbaal aangezegd. Nog eens 15 bestuurders krijgen binnenkort een proces-verbaal thuis gestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 88 km/h.

Dodelijke aanrijding
NIEUWEGEIN Een 74-jarige inwoonster van Utrecht kwam dinsdagmiddag op de Structuurbaan om het leven na een aanrijding. De vrouw reed rond tien over een op haar fiets op de Structuurbaan. Een 63-jarige automobilist reed in dezelfde richting als de vrouw. Zonder richting aan te geven week de fietsster uit. De automobilist kon een aanrijding niet voorkomen.
De vrouw werd overgebracht naar het UMC. Daar overleed ze aan haar verwondingen.

Brand in keet

NIEUWEGEIN Aan de Nedereindseweg stond dinsdagavond rond kwart voor tien een bouwkeet in brand. Een in de keet aanwezige gasfles explodeerde. De politie zette de omgeving af en evacueerde de bewoners van een nabijgelegen woning. De brandweer kon voorkomen dat de brand oversloeg naar woningen. Om tien over tien werd het sein brand meester gegeven. Vervolgens kwam rook uit een naastgelegen container. Hier bleek door de enorme hitte isolatiemateriaal verschroeid. Door de enorme klap van de explosie waren onderdelen van de keet tot bijna twintig meter de omgeving ingeslingerd.
De politie onderzoekt of sprake is van brandstichting.

Weg afgesloten na ongeluk

LOPIK Dinsdagmiddag 6 maart omstreeks drie uur raakte op de provinciale weg (N210) een vrachtwagencombinatie met de rechterwielen in de zachte berm.
Met een stuurcorrectie probeerde de bestuurder, een 22-jarige man uit Stolwijk, zijn vrachtauto weer op de weg krijgen. Dat lukte niet helemaal; de aanhanger kantelde en nam vervolgens de vrachtauto mee. De gehele combinatie kwam in de berm en de naastgelegen sloot terecht.

Het slachtoffer is met nekletsel door de brandweer en ambulancepersoneel uit zijn cabine bevrijd en overgebracht naar het UMC. Het overeind takelen van de combinatie heeft enige uren geduurd. Hiervoor is de N210 tussen s middags drie uur en s avonds negen uur afgesloten geweest.

Gordelcontrole
LEKSTROOM De politie hield dinsdag op verschillende plekken in het politiedistrict Lekstroom controles op het gebruik van de autogordel. In totaal werden 33 bekeuringen uitgeschreven.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie