Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid

Datum nieuwsfeit: 07-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 7-03-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemaland zuid 10.00 uur
Diefstal uit winkel

AMERSFOORT Dinsdagmiddag omstreeks drie uur kreeg de politie een melding dat twee meisjes zich schuldig hadden gemaakt aan winkeldiefstal. Uit een winkel aan de Utrechtsestraat zouden zij twee kledingstukken hebben ontvreemd. Van de twee was een duidelijk signalement verspreid.

Twee surveillerende toezichthouders zagen het tweetal op de Utrechtsestraat lopen en spraken de meisjes aan. Zij ontkenden iets met de diefstal te maken te hebben. Omdat de twee verdachten, een 19-jarige meisje en een 15-jarig meisje beiden uit Amersfoort, voldeden aan het opgegeven signalement, werden zij aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Na fouillering bleek één van de twee meisjes onder haar eigen broek de gestolen pantalon aan te hebben. De ouders van het minderjarige meisje zijn in kennis gesteld en hebben hun dochter na het verhoor opgehaald.

Verkeerscontrole scholierenroute

AMERSFOORT Dinsdagmiddag 6 maart tussen twee en vier uur heeft de politie een verkeerscontrole gehouden op meerdere routes die gebruikt worden door scholieren. De controle vond plaats op de Everard Meijsterweg, de Prins Frederiklaan en de Dorresteinlaan. Viermaal werd bekeurd voor het rijden aan de verkeerde kant van de weg, twee bromfietsers kregen een bekeuring voor het rijden over het trottoir en één voor het rijden in een gesloten verklaring.

Een bestuurder van een bromfiets reed zonder helm, maar wist zich te onttrekken aan de controle. De politie heeft inmiddels via het verzekeringsplaatje vastgesteld wie de bestuurder van de bromfiets is. Deze kan alsnog op een proces-verbaal rekenen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie