Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 07-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 7 maart 2001

Fietser rijdt in op kerende auto Voorhout Op dinsdag 6 maart rond 11.45 uur reed een 42-jarige fietser uit Noordwijk op de Leidsevaart in op een kerende 68-jarige automobilist uit Warmond. Hij liep daarbij nek- en rugklachten op. Hij is overgebracht naar het LUMC. De automobilist wilde op de Leidsevaart omkeren en draaide daarom de Elstgeesterweg in. Hij stopte de auto. Daarbij bleef de achterkant van de auto nog op het fietspad waar de Noordwijker op dat moment kwam aanrijden.

Inbraak in woning Noordwijk Op dinsdag 6 maart overdag of in de avond werd ingebroken in een woning aan de Nieuwe Offemweg. Om binnen te komen werd een deur opengebroken. De inbrekers zijn met een televisie vertrokken.

Overvaller op heterdaad aangehouden Leiden Een 28-jarige Rotterdammer kwam dinsdagmorgen 6 maart niet met de buit weg na een overval op een tabakswinkel aan de Prinsessekade / hoek Apotherkersdijk. Iets voor 07:00 uur kwam de man de winkel binnen en eiste geld. Daarbij dreigde de man met een pistool. Op dat moment was er naast de verkoopster één klant in de winkel aanwezig. Toen er nog een klant binnenkwam, wilde de overvaller vertrekken. Echter de eerste klant verhinderde dit door de man een duw te geven. Samen met de verkoopster en de juist binnengekomen klant konden ze de man op de grond houden. Met hulp van nog twee voorbijgangers; een taxichauffeur en een politie-agent die van zijn werk terugkwam, wisten ze de overvaller in afwachting van de politie in bedwang te houden. De Rotterdammer is na zijn aanhouding in verzekering gesteld.

Agressieve automobilist Leiden Op de hoek van de Morsweg met de Paul Krugerstraat schampte dinsdagmidag 6 maart een auto langs een fiets. Een 19-jarige jongen zat op zijn fiets te wachten op een vriend toen een auto de hoek om kwam. De automobilist raakte de fiets en zette zijn auto even stil. De onbekend gebleven man stapte uit en gaf de jongen een paar klappen. Hij zei tegen de jongen dat hij nog even moest wachten, terwijl hij iets uit zijn auto ging halen. De jongen heeft niet afgewacht en ging een café binnen. De agressieve automobilist is nog wel even het café binnengestapt. Hij had daarbij een schroevendraaier in zijn handen. Zonder de schroevendraaier te gebruiken is de man het café uitgegaan en weggereden. De jongen uit Leiden heeft bij de politie aangifte gedaan. Een getuige had het kenteken van de auto opgeschreven.

Ongeval Alphen a/d Rijn Dinsdagochtend 6 maart is op de kruising Concertweg/Oude Herenweg een 51-jarige fietser uit Alphen a/d Rijn aangereden door een 43-jarige automobilist uit Alphen a/d Rijn. De fietser reed op het fietspad langs de Concertweg. De automobilist verleende geen voorrang toen hij de Concertweg over wilde steken. Mogelijk had hij last van de lage stand van de zon. De fietser is met letsel aan hoofd, handen en nek naar het Elisabethziekenhuis vervoerd.

Parkeercontrole Alphen a/d Rijn Dinsdagavond 6 maart is op het Aïdaplein een parkeercontrole uitgevoerd. Hierbij hebben vier auto-eigenaars een proces-verbaal gekregen voor het parkeren op het trottoir.

Aanrijding met letsel Boskoop Op dinsdag 6 maart omstreeks 07.30 uur vond een aanrijding plaats op het Noordeinde. Een 21 jarige bromfietser uit Waddinxveen keerde op het fietspad. Hij liet hierbij een 13 jarige fietser uit Boskoop die op dat moment achter hem reed niet voor gaan. De fietser is met letsel aan zijn been overgebracht naar het Bleulandziekenhuis in Gouda.

Woninginbreker snel gepakt Ouderkerk aan den Ijssel De politie wist op dinsdag 6 maart rond 14.15 uur op de Gouderaksedijk een 52-jarige man uit Veldhoven aan te houden. De man reed in een auto waar de politie naar op zoek was. Rond 14.00 uur was een inbraak in een woning aan de IJsseldijk Noord gepleegd. De bewoonster die thuis kwam zag de auto met daarin drie mannen wegrijden en waarschuwde de politie. Een snelle zoekactie leverde de aanhouding op. Van de twee andere mannen ontbreekt tot nu toe ieder spoor. Een door hen uit de woning weggenomen kluis werd in de middag door gemeentewerkers in de berm van de dijk Schaapjeszijde gevonden. De Veldhovenaar is ingesloten.

Verdachte poging overval aangehouden Moordrecht De politie IJssel & Gouwe heeft op zondag 4 maart drie personen aangehouden in Rotterdam op verdenking van poging tot overval op een drogisterij aan de Dorpsstraat in Moordrecht op vrijdag 2 maart jl. De verdachten, een 33-jarige man uit Groningen, een 34 jarige- man uit Rotterdam en een 35-jarige vrouw uit Amsterdam, werden aangetroffen in de gestolen vluchtauto van de overval. Uit het verhoor bleek dat de man uit Rotterdam en de Amsterdamse niet bij de overval betrokken zijn geweest. Wel is naar voren gekomen dat de man een in Nederland illegaal verblijvende buitenlander is. De man is overgedragen aan de vreemdelingendienst. De vrouw is met een dagvaarding heengezonden. De Groninger wordt op woensdag 7 maart voorgeleid aan de officier van justitie. De politie is nog steeds op zoek naar de twee mannen op de fiets die voor de overval door de verdachte werden aangesproken. Deze fietsers zijn weggereden in de richting van de Kerklaan in Moordrecht. De politie is te bereiken via telefoon 0900 8844, bureau Waddinxveen.

Aanhouding voor inbraak in sociëteit Gouda De politie in Gouda heeft een 36-jarige Gouwenaar aangehouden ter zake diefstal d.m.v. braak. De man werd op heterdaad aangetroffen na een alarmmelding van een sociëteit aan de Kolkmanstraat. Na verhoor bekende de man de inbraak gepleegd te hebben, waarbij drank was weggenomen. De man wordt op 7 maart voorgeleid voor de officier van justitie in Den Haag.

Verkeersongeval letsel Bodegraven Een 54-jarige snorfietster uit Bodegraven heeft op 6 maart jl. beenletsel opgelopen na een aanrijding met een personenauto op de kruising Vijverlaan Oranjelaan te Bodegraven. De snorfietster reed over de Vijverlaan in de richting van de Oranjelaan. Op de kruising stopte zij om een auto voorrang te verlenen. De auto trok op, maar zag de 54-jarige over het hoofd, vermoedelijk door de felle zon, en reed met de linkervoorzijde tegen haar aan De vrouw kwam te vallen en liep hierdoor beenletsel op. De vrouw is afgevoerd naar het Bleuland.

Aanhouding voor openlijke geweldpleging Gouda Een 17-jarige Gouwenaar is op 6 maart jl., omstreeks 11.55 uur, aangehouden ter zake openlijke geweldpleging. De jongen zou onenigheid gehad hebben met twee conciërges van een school aan de Claslaan. Hierbij was door het uitdelen van klappen de conciërge van de school gewond geraakt. De conciërges hebben aangifte gedaan.

Inbraken woning Gouda In een woning aan de Turfsingel heeft op 6 maart jl. een daginbraak plaatsgevonden. Het slot werd geforceerd en de gehele woning werd doorzocht. Spellen van een playstation, paspoort en een telefoon werden o.a. weggenomen. De politie stelt een buurtonderzoek in en de technische recherche zal de woning op sporen onderzoeken. Ook in een woning aan de Walvisstraat is op 6 maart ingebroken. Ook hier is de toegangsdeur geforceerd. Uit de woning werden fotoapparatuur, computerapparatuur en audio-apparatuur weggenomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie