Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 07-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 7 maart 2001

Fietser rijdt in op kerende auto Voorhout Op dinsdag 6 maart rond 11.45 uur reed een 42-jarige fietser uit Noordwijk op de Leidsevaart in op een kerende 68-jarige automobilist uit Warmond. Hij liep daarbij nek- en rugklachten op. Hij is overgebracht naar het LUMC. De automobilist wilde op de Leidsevaart omkeren en draaide daarom de Elstgeesterweg in. Hij stopte de auto. Daarbij bleef de achterkant van de auto nog op het fietspad waar de Noordwijker op dat moment kwam aanrijden.

Inbraak in woning Noordwijk Op dinsdag 6 maart overdag of in de avond werd ingebroken in een woning aan de Nieuwe Offemweg. Om binnen te komen werd een deur opengebroken. De inbrekers zijn met een televisie vertrokken.

Overvaller op heterdaad aangehouden Leiden Een 28-jarige Rotterdammer kwam dinsdagmorgen 6 maart niet met de buit weg na een overval op een tabakswinkel aan de Prinsessekade / hoek Apotherkersdijk. Iets voor 07:00 uur kwam de man de winkel binnen en eiste geld. Daarbij dreigde de man met een pistool. Op dat moment was er naast de verkoopster één klant in de winkel aanwezig. Toen er nog een klant binnenkwam, wilde de overvaller vertrekken. Echter de eerste klant verhinderde dit door de man een duw te geven. Samen met de verkoopster en de juist binnengekomen klant konden ze de man op de grond houden. Met hulp van nog twee voorbijgangers; een taxichauffeur en een politie-agent die van zijn werk terugkwam, wisten ze de overvaller in afwachting van de politie in bedwang te houden. De Rotterdammer is na zijn aanhouding in verzekering gesteld.

Agressieve automobilist Leiden Op de hoek van de Morsweg met de Paul Krugerstraat schampte dinsdagmidag 6 maart een auto langs een fiets. Een 19-jarige jongen zat op zijn fiets te wachten op een vriend toen een auto de hoek om kwam. De automobilist raakte de fiets en zette zijn auto even stil. De onbekend gebleven man stapte uit en gaf de jongen een paar klappen. Hij zei tegen de jongen dat hij nog even moest wachten, terwijl hij iets uit zijn auto ging halen. De jongen heeft niet afgewacht en ging een café binnen. De agressieve automobilist is nog wel even het café binnengestapt. Hij had daarbij een schroevendraaier in zijn handen. Zonder de schroevendraaier te gebruiken is de man het café uitgegaan en weggereden. De jongen uit Leiden heeft bij de politie aangifte gedaan. Een getuige had het kenteken van de auto opgeschreven.

Ongeval Alphen a/d Rijn Dinsdagochtend 6 maart is op de kruising Concertweg/Oude Herenweg een 51-jarige fietser uit Alphen a/d Rijn aangereden door een 43-jarige automobilist uit Alphen a/d Rijn. De fietser reed op het fietspad langs de Concertweg. De automobilist verleende geen voorrang toen hij de Concertweg over wilde steken. Mogelijk had hij last van de lage stand van de zon. De fietser is met letsel aan hoofd, handen en nek naar het Elisabethziekenhuis vervoerd.

Parkeercontrole Alphen a/d Rijn Dinsdagavond 6 maart is op het Aïdaplein een parkeercontrole uitgevoerd. Hierbij hebben vier auto-eigenaars een proces-verbaal gekregen voor het parkeren op het trottoir.

Aanrijding met letsel Boskoop Op dinsdag 6 maart omstreeks 07.30 uur vond een aanrijding plaats op het Noordeinde. Een 21 jarige bromfietser uit Waddinxveen keerde op het fietspad. Hij liet hierbij een 13 jarige fietser uit Boskoop die op dat moment achter hem reed niet voor gaan. De fietser is met letsel aan zijn been overgebracht naar het Bleulandziekenhuis in Gouda.

Woninginbreker snel gepakt Ouderkerk aan den Ijssel De politie wist op dinsdag 6 maart rond 14.15 uur op de Gouderaksedijk een 52-jarige man uit Veldhoven aan te houden. De man reed in een auto waar de politie naar op zoek was. Rond 14.00 uur was een inbraak in een woning aan de IJsseldijk Noord gepleegd. De bewoonster die thuis kwam zag de auto met daarin drie mannen wegrijden en waarschuwde de politie. Een snelle zoekactie leverde de aanhouding op. Van de twee andere mannen ontbreekt tot nu toe ieder spoor. Een door hen uit de woning weggenomen kluis werd in de middag door gemeentewerkers in de berm van de dijk Schaapjeszijde gevonden. De Veldhovenaar is ingesloten.

Verdachte poging overval aangehouden Moordrecht De politie IJssel & Gouwe heeft op zondag 4 maart drie personen aangehouden in Rotterdam op verdenking van poging tot overval op een drogisterij aan de Dorpsstraat in Moordrecht op vrijdag 2 maart jl. De verdachten, een 33-jarige man uit Groningen, een 34 jarige- man uit Rotterdam en een 35-jarige vrouw uit Amsterdam, werden aangetroffen in de gestolen vluchtauto van de overval. Uit het verhoor bleek dat de man uit Rotterdam en de Amsterdamse niet bij de overval betrokken zijn geweest. Wel is naar voren gekomen dat de man een in Nederland illegaal verblijvende buitenlander is. De man is overgedragen aan de vreemdelingendienst. De vrouw is met een dagvaarding heengezonden. De Groninger wordt op woensdag 7 maart voorgeleid aan de officier van justitie. De politie is nog steeds op zoek naar de twee mannen op de fiets die voor de overval door de verdachte werden aangesproken. Deze fietsers zijn weggereden in de richting van de Kerklaan in Moordrecht. De politie is te bereiken via telefoon 0900 8844, bureau Waddinxveen.

Aanhouding voor inbraak in sociëteit Gouda De politie in Gouda heeft een 36-jarige Gouwenaar aangehouden ter zake diefstal d.m.v. braak. De man werd op heterdaad aangetroffen na een alarmmelding van een sociëteit aan de Kolkmanstraat. Na verhoor bekende de man de inbraak gepleegd te hebben, waarbij drank was weggenomen. De man wordt op 7 maart voorgeleid voor de officier van justitie in Den Haag.

Verkeersongeval letsel Bodegraven Een 54-jarige snorfietster uit Bodegraven heeft op 6 maart jl. beenletsel opgelopen na een aanrijding met een personenauto op de kruising Vijverlaan Oranjelaan te Bodegraven. De snorfietster reed over de Vijverlaan in de richting van de Oranjelaan. Op de kruising stopte zij om een auto voorrang te verlenen. De auto trok op, maar zag de 54-jarige over het hoofd, vermoedelijk door de felle zon, en reed met de linkervoorzijde tegen haar aan De vrouw kwam te vallen en liep hierdoor beenletsel op. De vrouw is afgevoerd naar het Bleuland.

Aanhouding voor openlijke geweldpleging Gouda Een 17-jarige Gouwenaar is op 6 maart jl., omstreeks 11.55 uur, aangehouden ter zake openlijke geweldpleging. De jongen zou onenigheid gehad hebben met twee conciërges van een school aan de Claslaan. Hierbij was door het uitdelen van klappen de conciërge van de school gewond geraakt. De conciërges hebben aangifte gedaan.

Inbraken woning Gouda In een woning aan de Turfsingel heeft op 6 maart jl. een daginbraak plaatsgevonden. Het slot werd geforceerd en de gehele woning werd doorzocht. Spellen van een playstation, paspoort en een telefoon werden o.a. weggenomen. De politie stelt een buurtonderzoek in en de technische recherche zal de woning op sporen onderzoeken. Ook in een woning aan de Walvisstraat is op 6 maart ingebroken. Ook hier is de toegangsdeur geforceerd. Uit de woning werden fotoapparatuur, computerapparatuur en audio-apparatuur weggenomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...