Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Debat 'Vrouwenrechten in Algerije'

Datum nieuwsfeit: 08-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Anti Racisme Informatie Centrum

Debat: Vrouwenrechten in Algerije

8 maart 2001De Balie, Salon
Kleine-Gartmanplantsoen 10
Amsterdam

In 1992 annuleerde het Algerijnse leger de verkiezingsuitslag omdat de islamitische FIS-partij de verkiezingen dreigde te winnen. Sinds die tijd is Algerije in een burgeroorlog terecht gekomen. Meer dan zeventigduizend mensen vonden de dood. Een schimmige strijd waarbij zelfs de Algerijnen het verschil tussen de goeden en de kwaden niet meer konden onderscheiden. Tien jaar lang haalde Algerije het nieuws in Nederland toen er dagelijks wrede moorden werden gepleegd.

Nu lijkt het goed te gaan in Algerije. In de media verschijnen nog maar weinig berichten over gewelddadige moordpartijen. Algerijnse burgers durven weer de straat op en hun dagelijks leven op te pakken. Dat alles is ogenschijnlijk allemaal te danken aan de Algerijnse president Bouteflika. Hij is druk bezig het imago van zijn land op te poetsen. Toch zijn er nog veel problemen. Behalve de armoede schort er nog veel aan de rechten van vrouwen en meisjes in Algerije. Zo komen door toepassing van wetten als "le code de la famille" veel vrouwen met hun kinderen op straat te staan.

Steuncomité Algerijnse Intellectuelen Amsterdam organiseert een informatieve bijeenkomst over rechten van vrouwen en meisjes in Algerije.

Aanvang: 20.00 uur
Meer informatie: www.balie.nl

Last update: 15-02-01

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie