Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vrouwen Groenfront! bezetten Sophiatunnel

Datum nieuwsfeit: 08-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

---- Doorgestuurd bericht, op verzoek van de initiatiefneemsters--------
PERSBERICHT

Vrouwen bezetten Sophiatunnel

Alblasserdam, 8 maart 2001 - Vandaag bezet een aantal vrouwen onder de naam Groenfront! de Sophiatunnel, een onderdeel van de Betuweroute, bij Alblasserdam. De vrouwen hebben 8 maart bewust gekozen in het kader van de Internationale Vrouwendag.
De vrouwen willen met deze bezetting de aandacht vestigen op het milieu en de natuur dat overal ter wereld wordt bedreigd door kapitalistische projecten, opgezet door de overheid en bedrijven en alleen goed voor bedrijven.
Ondanks vele rapporten van het RIVM en de Algemene Rekenkamer waaruit blijkt dat de Betuwelijn een geldverspillend project is en dat deze lijn absoluut niet rendabel is, gaat de overheid stug verder met de bouw van dit omstreden project.

,,Feminisme is steeds meer gericht op carriere strijd en carriere maken. Voor ons betekent feminisme meer dan het doorbreken van een 'glazen plafond', het is onder andere ook de strijd tegen het kapitalisme'', aldus de vrouwen.
De globalisering van het kapitalisme leidt wereldwijd tot onderdrukking en uitbuiting van mensen.

Noot voor de pers:

Voor info: 0617472637

In het kader van de Internationale vrouwendag geven we de voorkeur aan vrouwelijke verslaggevers en/of fotografen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie