Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Herinrichting Laakzone gemeente Den Haag

Datum nieuwsfeit: 08-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

Persberichten >>

Herinrichting Laakzone

De gemeente Den Haag gaat de Laakzone, het gebied rondom het riviertje de Laak, opnieuw inrichten. Omwonenden hebben zelf kunnen meedenken over hoe de Laakzone er in de toekomst uit moet gaan zien. Tijdens een inloopbijeenkomst in april zal Stadsbeheer het uitgewerkt ontwerp presenteren. Direct omwonenden hebben inmiddels een nieuwsbrief ontvangen over de ontwikkelingen rond de Laakzone.

Meedenken

In 1999 en 2000 hebben bewoners en belangengroepen meegedacht over het groengebied tussen de Laakweg en de Laakkade. Ook kinderen van de basisscholen en jongeren hebben meegepraat. Het globaal ontwerp is vervolgens aan de bewoners gepresenteerd, huis-aan-huis verspreid in de buurt en heeft ter inzage gelegen. In juli 2000 heeft de gemeenteraad het definitieve besluit over het plan Laakzone genomen. Nu kan het plan worden uitgevoerd.

Ontwerp

Op dit moment is Stadsbeheer bezig met het maken van de tekeningen voor de uitvoering. Zodra deze klaar zijn, kunnen belangstellenden dit uitvoeringsplan bekijken tijdens een inloopbijeenkomst. Deze vindt plaats in april. Voor de mensen die niet in de gelegenheid zijn om naar de inloopbijeenkomst te komen, zijn de tekeningen met een toelichting dan ook op een aantal plaatsen in de wijk te bekijken.

Fasen

Na het uitgewerkt ontwerp volgt het definitief ontwerp. Dit wordt in vier fasen verder uitgewerkt en uitgevoerd. Aan het eind van 2003 zal de hele Laakzone opnieuw zijn ingericht.

*

Fase 1 wordt nog dit jaar uitgevoerd en loopt van de Ferrandweg tot de De Genestetlaan. Alleen het eerste deel van deze fase, van de Ferrandweg tot aan het bruggetje bij de Van Zeggelenlaan, kan in 2001 niet volledig worden afgerond. Daarom krijgt dit deel van de Laakzone in 2003 zijn definitieve vorm.

*

Fase 2 loopt van de De Genestetlaan tot de Oudemansstraat.
*

Fase 3 sluit hierop aan en loopt tot de Rijswijkseweg. Beide fasen worden uitgevoerd in 2002.

* Fase 4 is de laatste fase en loopt van de Rijswijkseweg tot de molen aan de Trekvliet. Dit wordt uitgevoerd in 2003.

8 maart 2001

last update: 8 maart 2001 ;pag.: 6297; auteur: 77 8 maart 2001 - pag. 6297 - 77

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie