Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Drenthe

Datum nieuwsfeit: 08-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Berichten van donderdagmorgen
10:38 donderdag 8 maart 2001

Dirk Neef, 0522 - 274015

Automobiliste naar ziekenhuis

RODEN. Bij een aanrijding op de Ceintuurbaan Noord in Roden raakte woensdagavond een 30 jr. vrouw uit Waskemeer gewond. Zij reed in haar auto vanaf een parkeerplaats de weg op en kwam daar in botsing met een auto bestuurd door een 19 jr. man uit Lieveren. Door de klap van de aanrijding draaide de auto van de vrouw een halve slag en kwam tot stilstand tegen een geparkeerde auto. De vrouw werd met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Beide autos werden zwaar beschadigd.


*
Inbreker aangehouden

KLAZIENAVEEN. De politie hield in de nacht van woensdag op donderdag op de Dordsedijk in Klazienaveen een 30 jr. man uit Weiteveen aan. De man wordt verdacht van een inbraak in een woning aan de Dordsedijk. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.
In verband met meerdere nachtelijke inbraken in de laatste maanden in Klazienaveen houdt de politie daar extra toezicht. Tegen 05.30 zagen politiemensen de verdachte fietsen over de Dordsedijk. Bij controle bleek hij in het bezit te zijn van een pasje op naam van mensen die aan de Dordsedijk wonen. Nader onderzoek leerde dat was ingebroken in deze woning. De man werd hierop aangehouden.


*
Inbraken in winkels

HOOGEVEEN. Bij een winkel aan de Hoofdstraat in Hoogeveen werd in de nacht van woensdag op donderdag een ruit vernield. Uit de etalage werden waarschijnlijk een aantal dozen met grote modelautos gestolen. Ook bij een winkel aan de Schutstraat werd een ruit vernield. Uit deze winkel zijn meerdere messen gestolen.


*
Vernielingen aan boot

MEPPEL. Tussen dinsdagmiddag en woensdagavond zijn er op een boot wat ligt afgemeerd in de Schuttevaerhaven in Meppel vernielingen gepleegd. Men drong de boot binnen, vernielde onder andere een koelkast en maakte er een rommeltje van. De eigenaar, een inwoner van Meppel, heeft aangifte gedaan bij de politie. Een schadebedrag is niet bekend.


*
Brand in sloopflat

HOOGEVEEN. Door nog onbekende oorzaak ontstond er woensdagavond brand in een flat aan de Meteorenlaan in Hoogeveen. Twee jongens ontdekten de brand en waarschuwden de politie. De brand woedde in een woning die in ieder geval tot voor kort nog werd bewoond. De flat staat op de nominatie om gesloopt te worden. Een enkele woning wordt nog (tijdelijk) bewoond. Tijdens de brand was er niemand thuis. De politie houdt er rekening mee dat de bewoners inmiddels al naar elders waren vertrokken. De brandweer bluste de uitslaande brand. De woning brandde helemaal uit en de weinige spullen die er in hebben gestaan gingen verloren.


*
Verkeerscontroles

COEVORDEN. Woensdagmiddag hield de politie op de Hulsvoorderdijk in Coevorden een korte alcoholcontrole. 19 bestuurders moesten een blaastest afleggen. Niemand had gedronken.

In Emmen, Nieuw Amsterdam, Erica en Schoonebeeek hield de politie woensdag verkeerscontroles. Hierbij moesten 220 automobilisten een blaastest afleggen. Slechts één daarvan had gedronken maar bleef beneden het toegestane 0,5 promille. Zes automobilisten werden bekeurd omdat ze geen gordel droegen. Verder kregen twee bromfietsbestuurders een proces-verbaal omdat het vermogen van hun bromfiets te hoog was.

ZUIDLAREN. Bij een bromfietscontrole in de gemeente Tynaarlo werden woensdagmiddag en avond 8 bromfietsers en vier fietsers bekeurd. Bij de bekeurde bromfietsers was zes keer sprake van een te hoog vermogen en twee bestuurders droegen geen helm. De bekeurde fietsers hadden de verlichting niet voor elkaar.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie