Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen

Datum nieuwsfeit: 08-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 8-03-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Donderdag 8 maart 2001

Dagelijkse berichten

Veendam: vrachtauto in sloot
Een vrachtwagencombinatie, bestuurd door een 31-jarige man uit Buinerveen, raakte woensdag middag in een sloot langs de secundaire rijbaan van Rijksweg N33 ter hoogte van Veendam. De vrachtwagenchauffeur raakte naar zijn zeggen de controle over de combinatie kwijt toen een hem tegemoetkomende personenauto hem er toe dwong naar rechts uit te wijken. Bij een stuurcorrectie raakte de trekker met oplegger overstuurd en gleed de sloot in. Met behulp van twee takelwagens is de combinatie uit de sloot getrokken. De wagen liep nauwelijks schade op en kon op eigen kracht zijn weg vervolgen. De chauffeur raakte niet gewond. De wegberm liep door het ongeval en de takelwerkzaamheden aanzienlijke schade op.

Hoogezand: automobilist onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie woensdagavond op de Van de Duyn van Maasdamweg in Hoogezand een 29-jarige automobilist uit die plaats aangehouden. Surveillerende politiemensen zagen dat de man de auto bestuurde terwijl hij van een fles bier dronk. Bij controle bleek dat de man inmiddels te veel had gedronken. Hij werd meegenomen naar het bureau waar bij de ademanalyse een bloedalcoholgehalte van 0.9 promille werd gemeten. Na verhoor is de man met een dagvaarding heengezonden. Omdat hij al drie keer eerder is bekeurd voor rijden onder invloed is zijn rijbewijs door de politie ingevorderd.

Stadskanaal: inbraak
In een drogisterij aan de Navolaan in Stadskanaal is woensdagnacht ingebroken. Onbekende vernielden met fors geweld de toegangsdeur van de winkel. Ze namen een hoeveelheid sieraden mee ter waarde van enkele duizenden guldens. De politie onderzoekt de inbraak.

Winschoten: snorfietser onder invloed
Op het Zuiderveen in Winschoten heeft de politie woensdagavond een 39-jarige snorfietser uit Oude Pekela aangehouden voor rijden onder invloed. De man bleek bij een controle te veel (1.4 promille) te hebben gedronken. Na verhoor is hij met een dagvaarding heengezonden.

Bedum: rijden tijdens ontzegging
Op de Eemshavenweg onder Bedum, heeft de politie donderdagmorgen een 21-jarige man uit Haarlem aangehouden. De man werd door surveillerende politiemensen in dichte mist stilstaand met zijn auto op de voor hem linker rijstrook aangetroffen. De man verklaarde in de veronderstelling te verkeren op de vluchtstrook te staan. Bij controle door de agenten bleek dat de man de rijbevoegdheid was ontzegd. Daarvoor is proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Ook kreeg de man een boete voor stilstaan op een autoweg. Na verhoor kon hij gaan. Hij moest zijn auto achter laten op het politiebureau.

Delfzijl: aanhoudingen
In woningen aan de Finsestraat en de Zeis in Delfzijl heeft de parketpolitie woensdagmiddag 3 mannen aangehouden die nog geldboetes hadden openstaan. In een woning aan de Finsestraat werden twee 32-jarige mannen aangehouden omdat ze beiden nog bijna duizend gulden aan boetes moesten betalen. Beiden hadden geen geld en zijn ingesloten voor respectievelijk 18 en 16 dagen. Later op de avond betaalde de vrouw van één van hen de boetes ( 990 gulden) voor haar man. Die werd daarop vrijgelaten. In de woning aan de Zeis werd een 50-jarige man aangehouden. Hij had nog geldboetes van 1230 respectievelijk 750 gulden openstaan. De boete van 750 gulden betaalde de man. Voor de andere moet hij 10 dagen zitten.

Warffum/Uithuizen: snelheidscontroles
De politie heeft woensdagmiddag snelheidscontroles gehouden op de Juffer Marthastraat in Warffum en op de provinciale weg N363 in Uithuizen. In Warffum werd de snelheid van 532 voertuigen gemeten. Daarvan reden er 44 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 75 km per uur, terwijl op de Juffer Marthastraat 50 km mag worden gereden. In Uithuizen passeerden 240 voertuigen de radarpost van de politie. 93 bestuurders reden sneller dan de maximum toegestane snelheid van 50 km per uur. De snelste reed 93 km.

Noordwijk: bejaarde bromfietser gewond bij ongeval Een 83-jarige man uit Grootegast is woensdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Noorderweg in Noordwijk, gemeente Marum. De man heeft vermoedelijk de kruising met de Koetshuisstraat willen oversteken en heeft daarbij bestuurders van autos gehinderd. Tengevolge van hevig remmen van autos omwonenden hebben remmende voertuigen gehoord is de bejaarde man vermoedelijk geschrokken en daardoor te val gekomen. Hij is met hoofdletsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie onderzoek het ongeval en zoekt getuigen die informatie kunnen geven over de toedracht. Mensen die het ongeval hebben zien gebeuren worden verzocht de politie in Leek te bellen, telefoonnummer 0900 8844.

Visvliet: weigering blaastesten
Omdat hij weigerde mee te werken aan een blaastest heeft de politie woensdagavond een 43-jarige man uit Buitenpost aangehouden op de Heirweg in Visvliet. De man werd bij een routinecontrole staande gehouden en weigerde, ook na vordering door de agenten, een ademtest te doen. Hij werd meegenomen naar het politiebureau voor de ademanalyse. Ook dit weigerde hij. Het rijbewijs van de man is door de politie ingevorderd. Hij is na verhoor met een proces-verbaal heengezonden.

Zuidwolde/Ten Boer: snelheidscontroles
Woensdagmorgen heeft de politie snelheidscontroles gehouden op de Eemshavenweg bij Zuidwolde en de provinciale weg N360 in Ten Boer. Op de Eemshavenweg werd de snelheid van 1608 voertuigen gecontroleerd. 15 bestuurders reden snelle dan de toegestane snelheid van 100 km per uur. De snelste reed 124. In Ten Boer werden 764 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Daarvan reden er 58 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 84 km terwijl 50 is toegestaan.

Veendam: hennepkwekerij
Op de zolder van een boerderij aan de Noorderweg in Veendam trof de politie woensdagmiddag een hennepkwekerij aan. Politiemensen stelden een onderzoek in nadat er in de omgeving van de boerderij hennepafval was aangetroffen. Bij het onderzoek werd op de zolder een ruimte aangetroffen waar 450 jonge henneplantjes groeiden. In een ander deel van de zolder werden nog eens 500 hennepplanten in volle bloei aangetroffen. Het onderzoek wees verder uit dat er vermoedelijk kort voor de komst van de politie een kleine 300 planten waren geoogst. De plantage is ontmanteld waarbij de apparatuur, waaronder 40 assimilatielampen, een aantal pompen en een watertank, in beslag is genomen. Een controleur van een elektriciteitsbedrijf constateerde dat de stroom voor de plantage illegaal werd afgetapt. Tegen de bewoner van de boerderij, een 53-jarige Veendammer, is proces-verbaal opgemaakt. Hij verhuurde de zolder. De politie stelt een onderzoek naar de huurder. Ook tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: ongeval met letsel
Op de Rigaweg reed een 33-jarige kraanwagenmachinist uit Sebaldeburen woensdagmiddag tegen de auto van een 53-jarige vrouw uit Hoogezand. De kraanwagenchauffeur verleende op de kruising met de Talinweg geen voorrang. De auto van de vrouw uit Hoogezand liep forse schade op. Een 78-jarige passagiere van de Hoogezandster moest met borstletsel naar een ziekenhuis.

Groningen: vernieling deur
Een 25-jarige stadjer vernielde woensdagavond de deur van de woning van zijn ex-vriendin. De jongen kon het niet verkroppen dat de relatie enige tijd geleden was beeindigd. Hij viel de vrouw de lastig en sloeg daarbij een ruit van de deur stuk. Aan het bureau kreeg de man een proces verbaal voor de aangerichte schade.

Groningen: man ramt politieauto na ernstige aanrijding Een 48-jarige Groninger is woensdagnacht op de Bedumerweg aangehouden en in een politiecel ingesloten. De man reed op de kruising W.A.Scholtenstraat-Turfsingel een 20-jarige fietser uit Groningen en zijn 20-jarige passagiere uit Dokkum omver. Na het ongeval reed de stadjer met zijn auto zonder te stoppen verder. Hierbij achtervolgt door politieagenten, die het ongeval zagen gebeuren. Na een achtervolging kon de verdachte op de Bedumerweg tot stoppen worden gedwongen. Hierbij ramde de man een op de kruising staande politieauto. Beide voertuigen moesten zwaar beschadigd worden afgesleept. De verdachte werd aangehouden. Bij een onderzoek werd vastgesteld dat de man niet in het bezit is van een geldig rijbewijs, terwijl de auto niet verzekerd is. Ook werd van hem een bloedproef genomen in verband met dopegebruik. De fietser en zijn passagiere werden met ernstig letsel naar een ziekenhuis gebracht. De fietser bleek onder invloed van alcohol te zijn. Van hem werd een blaastest genomen. Beide slachtoffers zijn opgenomen in het ziekenhuis. De verdachte zit nog vast. De politie stelt een verder onderzoek in naar de oorzaak van het ongeval.

Groningen: baldadige stappers
In de vroege ochtenduren van donderdag heeft de politie op de Pelsterstraat een zevental mannen uit Valthermond, Hoogezand en Groningen aangehouden. De heren vernielden in de Boteringestraat en op de Vismarkt verschillende fietsen en straatverlichting. De groep kon uiteindelijk in de Pelsterstraat worden opgepakt en meegenomen naar het bureau. Daar kregen alle verdachten, in de leeftijd van 17 tot 22 jaar, een proces verbaal voor vernieling en baldadigheid. Hierna werden ze heengezonden.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...