Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen

Datum nieuwsfeit: 08-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 8-03-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Donderdag 8 maart 2001

Dagelijkse berichten

Veendam: vrachtauto in sloot
Een vrachtwagencombinatie, bestuurd door een 31-jarige man uit Buinerveen, raakte woensdag middag in een sloot langs de secundaire rijbaan van Rijksweg N33 ter hoogte van Veendam. De vrachtwagenchauffeur raakte naar zijn zeggen de controle over de combinatie kwijt toen een hem tegemoetkomende personenauto hem er toe dwong naar rechts uit te wijken. Bij een stuurcorrectie raakte de trekker met oplegger overstuurd en gleed de sloot in. Met behulp van twee takelwagens is de combinatie uit de sloot getrokken. De wagen liep nauwelijks schade op en kon op eigen kracht zijn weg vervolgen. De chauffeur raakte niet gewond. De wegberm liep door het ongeval en de takelwerkzaamheden aanzienlijke schade op.

Hoogezand: automobilist onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie woensdagavond op de Van de Duyn van Maasdamweg in Hoogezand een 29-jarige automobilist uit die plaats aangehouden. Surveillerende politiemensen zagen dat de man de auto bestuurde terwijl hij van een fles bier dronk. Bij controle bleek dat de man inmiddels te veel had gedronken. Hij werd meegenomen naar het bureau waar bij de ademanalyse een bloedalcoholgehalte van 0.9 promille werd gemeten. Na verhoor is de man met een dagvaarding heengezonden. Omdat hij al drie keer eerder is bekeurd voor rijden onder invloed is zijn rijbewijs door de politie ingevorderd.

Stadskanaal: inbraak
In een drogisterij aan de Navolaan in Stadskanaal is woensdagnacht ingebroken. Onbekende vernielden met fors geweld de toegangsdeur van de winkel. Ze namen een hoeveelheid sieraden mee ter waarde van enkele duizenden guldens. De politie onderzoekt de inbraak.

Winschoten: snorfietser onder invloed
Op het Zuiderveen in Winschoten heeft de politie woensdagavond een 39-jarige snorfietser uit Oude Pekela aangehouden voor rijden onder invloed. De man bleek bij een controle te veel (1.4 promille) te hebben gedronken. Na verhoor is hij met een dagvaarding heengezonden.

Bedum: rijden tijdens ontzegging
Op de Eemshavenweg onder Bedum, heeft de politie donderdagmorgen een 21-jarige man uit Haarlem aangehouden. De man werd door surveillerende politiemensen in dichte mist stilstaand met zijn auto op de voor hem linker rijstrook aangetroffen. De man verklaarde in de veronderstelling te verkeren op de vluchtstrook te staan. Bij controle door de agenten bleek dat de man de rijbevoegdheid was ontzegd. Daarvoor is proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Ook kreeg de man een boete voor stilstaan op een autoweg. Na verhoor kon hij gaan. Hij moest zijn auto achter laten op het politiebureau.

Delfzijl: aanhoudingen
In woningen aan de Finsestraat en de Zeis in Delfzijl heeft de parketpolitie woensdagmiddag 3 mannen aangehouden die nog geldboetes hadden openstaan. In een woning aan de Finsestraat werden twee 32-jarige mannen aangehouden omdat ze beiden nog bijna duizend gulden aan boetes moesten betalen. Beiden hadden geen geld en zijn ingesloten voor respectievelijk 18 en 16 dagen. Later op de avond betaalde de vrouw van één van hen de boetes ( 990 gulden) voor haar man. Die werd daarop vrijgelaten. In de woning aan de Zeis werd een 50-jarige man aangehouden. Hij had nog geldboetes van 1230 respectievelijk 750 gulden openstaan. De boete van 750 gulden betaalde de man. Voor de andere moet hij 10 dagen zitten.

Warffum/Uithuizen: snelheidscontroles
De politie heeft woensdagmiddag snelheidscontroles gehouden op de Juffer Marthastraat in Warffum en op de provinciale weg N363 in Uithuizen. In Warffum werd de snelheid van 532 voertuigen gemeten. Daarvan reden er 44 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 75 km per uur, terwijl op de Juffer Marthastraat 50 km mag worden gereden. In Uithuizen passeerden 240 voertuigen de radarpost van de politie. 93 bestuurders reden sneller dan de maximum toegestane snelheid van 50 km per uur. De snelste reed 93 km.

Noordwijk: bejaarde bromfietser gewond bij ongeval Een 83-jarige man uit Grootegast is woensdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Noorderweg in Noordwijk, gemeente Marum. De man heeft vermoedelijk de kruising met de Koetshuisstraat willen oversteken en heeft daarbij bestuurders van autos gehinderd. Tengevolge van hevig remmen van autos omwonenden hebben remmende voertuigen gehoord is de bejaarde man vermoedelijk geschrokken en daardoor te val gekomen. Hij is met hoofdletsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie onderzoek het ongeval en zoekt getuigen die informatie kunnen geven over de toedracht. Mensen die het ongeval hebben zien gebeuren worden verzocht de politie in Leek te bellen, telefoonnummer 0900 8844.

Visvliet: weigering blaastesten
Omdat hij weigerde mee te werken aan een blaastest heeft de politie woensdagavond een 43-jarige man uit Buitenpost aangehouden op de Heirweg in Visvliet. De man werd bij een routinecontrole staande gehouden en weigerde, ook na vordering door de agenten, een ademtest te doen. Hij werd meegenomen naar het politiebureau voor de ademanalyse. Ook dit weigerde hij. Het rijbewijs van de man is door de politie ingevorderd. Hij is na verhoor met een proces-verbaal heengezonden.

Zuidwolde/Ten Boer: snelheidscontroles
Woensdagmorgen heeft de politie snelheidscontroles gehouden op de Eemshavenweg bij Zuidwolde en de provinciale weg N360 in Ten Boer. Op de Eemshavenweg werd de snelheid van 1608 voertuigen gecontroleerd. 15 bestuurders reden snelle dan de toegestane snelheid van 100 km per uur. De snelste reed 124. In Ten Boer werden 764 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Daarvan reden er 58 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 84 km terwijl 50 is toegestaan.

Veendam: hennepkwekerij
Op de zolder van een boerderij aan de Noorderweg in Veendam trof de politie woensdagmiddag een hennepkwekerij aan. Politiemensen stelden een onderzoek in nadat er in de omgeving van de boerderij hennepafval was aangetroffen. Bij het onderzoek werd op de zolder een ruimte aangetroffen waar 450 jonge henneplantjes groeiden. In een ander deel van de zolder werden nog eens 500 hennepplanten in volle bloei aangetroffen. Het onderzoek wees verder uit dat er vermoedelijk kort voor de komst van de politie een kleine 300 planten waren geoogst. De plantage is ontmanteld waarbij de apparatuur, waaronder 40 assimilatielampen, een aantal pompen en een watertank, in beslag is genomen. Een controleur van een elektriciteitsbedrijf constateerde dat de stroom voor de plantage illegaal werd afgetapt. Tegen de bewoner van de boerderij, een 53-jarige Veendammer, is proces-verbaal opgemaakt. Hij verhuurde de zolder. De politie stelt een onderzoek naar de huurder. Ook tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: ongeval met letsel
Op de Rigaweg reed een 33-jarige kraanwagenmachinist uit Sebaldeburen woensdagmiddag tegen de auto van een 53-jarige vrouw uit Hoogezand. De kraanwagenchauffeur verleende op de kruising met de Talinweg geen voorrang. De auto van de vrouw uit Hoogezand liep forse schade op. Een 78-jarige passagiere van de Hoogezandster moest met borstletsel naar een ziekenhuis.

Groningen: vernieling deur
Een 25-jarige stadjer vernielde woensdagavond de deur van de woning van zijn ex-vriendin. De jongen kon het niet verkroppen dat de relatie enige tijd geleden was beeindigd. Hij viel de vrouw de lastig en sloeg daarbij een ruit van de deur stuk. Aan het bureau kreeg de man een proces verbaal voor de aangerichte schade.

Groningen: man ramt politieauto na ernstige aanrijding Een 48-jarige Groninger is woensdagnacht op de Bedumerweg aangehouden en in een politiecel ingesloten. De man reed op de kruising W.A.Scholtenstraat-Turfsingel een 20-jarige fietser uit Groningen en zijn 20-jarige passagiere uit Dokkum omver. Na het ongeval reed de stadjer met zijn auto zonder te stoppen verder. Hierbij achtervolgt door politieagenten, die het ongeval zagen gebeuren. Na een achtervolging kon de verdachte op de Bedumerweg tot stoppen worden gedwongen. Hierbij ramde de man een op de kruising staande politieauto. Beide voertuigen moesten zwaar beschadigd worden afgesleept. De verdachte werd aangehouden. Bij een onderzoek werd vastgesteld dat de man niet in het bezit is van een geldig rijbewijs, terwijl de auto niet verzekerd is. Ook werd van hem een bloedproef genomen in verband met dopegebruik. De fietser en zijn passagiere werden met ernstig letsel naar een ziekenhuis gebracht. De fietser bleek onder invloed van alcohol te zijn. Van hem werd een blaastest genomen. Beide slachtoffers zijn opgenomen in het ziekenhuis. De verdachte zit nog vast. De politie stelt een verder onderzoek in naar de oorzaak van het ongeval.

Groningen: baldadige stappers
In de vroege ochtenduren van donderdag heeft de politie op de Pelsterstraat een zevental mannen uit Valthermond, Hoogezand en Groningen aangehouden. De heren vernielden in de Boteringestraat en op de Vismarkt verschillende fietsen en straatverlichting. De groep kon uiteindelijk in de Pelsterstraat worden opgepakt en meegenomen naar het bureau. Daar kregen alle verdachten, in de leeftijd van 17 tot 22 jaar, een proces verbaal voor vernieling en baldadigheid. Hierna werden ze heengezonden.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie