Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Minister Sauwens moet akkoord Doel uitvoeren

Datum nieuwsfeit: 08-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Agalev (Vlaanderen)

P E R S M E D E D E L I N G
A G A L E V - F R A C T I E V L A A M S P A R L E M E N T

Brussel, 8 maart 2001

Minister Sauwens moet akkoord Doel uitvoeren


Op 19 mei 2000 sloot de Vlaamse regering een akkoord over de uitbouw van de Waaslandhaven en de toekomst van het dorp Doel.

Dit akkoord hield in dat enerzijds het Deurganckdok kan gebouwd worden en de leefbaarheid van Doel ten overstaan van dit dok, gegarandeerd wordt (dit is ondertussen bevestigd in het gewestplan in september 2000.) en anderzijds de mogelijkheid niet uitgesloten wordt om een nieuw containerdok boven Doel te bouwen. De beslissing over dit dok valt ten vroegste in 2007.

Om Doel tot aan de beslissingsdatum over het nieuwe dok leefbaar te houden, besliste de Vlaamse regering tot het instellen van het 'woonrecht'.

Dit woonrecht betekent onder andere dat huizen, die na vrijwillige onteigening leeg komen te staan, verhuurd zouden worden aan mensen die in Doel een huis willen huren. Over dit principe is de Vlaamse regering het eens.

De Vlaamse minister van huisvesting Sauwens, kreeg de opdracht om tegen eind januari 2001 dit tijdelijk woonrecht juridisch uit te werken.

Vandaag verklaart minister Sauwens in de krant dat hij nieuwe huurders in Doel niet ziet zitten.

Voor Agalev kan deze uitspraak niet. Het is immers niet meer dan normaal dat minister Sauwens zich aan het akkoord over Doel houdt. Daarom moet de Vlaamse regering minister Sauwens de opdracht geven om zo snel mogelijk het tijdelijk woonrecht juridisch voor te bereiden.

Van de minister-president verwachten we dat hij alle aspecten van het Doel-akkoord opnieuw bevestigt. We zullen hier de nodige parlementaire initiatieven nemen.

We hebben ons woord gegeven over het volledige akkoord over Doel. Als men zich niet aan een aantal essentiële afspraken houdt, bestaat voor ons dit akkoord niet meer.

Jos Stassen, Vlaams Volksvertegenwoordiger
(jos.stassen@agalev.be)reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie