Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

MKB-Rivierenland bezorgd over uitwerking 5e nota RO

Datum nieuwsfeit: 08-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
MKB-Nederland

MKB Nieuws, bericht

08-03-2001
MKB-Rivierenland bezorgd over uitwerking 5e nota Ruimtelijke Ordening
De belangenbehartiging van het midden- en kleinbedrijf in de regio Rivierenland zal de komende tijd aanzienlijk worden verbeterd. Om dit te bereiken hebben vertegenwoordigers van een groot aantal branche- en lokale organisaties van MKB-Nederland de handen ineen geslagen en besloten tot de oprichting van een MKB-Regioraad waarin alle geledingen van het mkb zijn vertegenwoordigd. Nieuwe voorzitter van de Regioraad is de heer W.D. Boonstoppel uit Druten, ondernemer en bestuurlijk actief in diverse (ondernemers)organisaties binnen de regio. De Regioraad vertegenwoordigt in totaal 2500 ondernemers.

Vice-voorzitter van de Regioraad Rivierenland is de heer J.C. van Kessel, ondernemer en tevens voorzitter van SOPAG, het platform van de sociale partners in Centraal Gelderland. Nieuwe regionaal secretaris van de Regioraad is mevrouw mr M.M. van Wijk.
De Regioraad heeft een nauwe samenwerkingsrelatie met de Kamer van Koophandel Rivierenland en zal zo snel mogelijk een alliantie zoeken met hogescholen en middelbaar beroepsonderwijsinstellingen in de regio.

Een van de eerste opdrachten die het georganiseerde mkb zichzelf stelt is een antwoord op en invulling van de Vijfde Nota Ruimtelijke Ordening. Voor Rivierenland is dit cruciaal o.a. omdat in de Vijfde nota calamiteitenpolders zijn ingetekend die de mogelijkheid tot ontwikkeling van nieuwe ruimte voor bedrijvigheid blokkeren. Bovendien kunnen door noodoverloop in de calamiteiten-polders de belangrijkste verkeersassen van deze regio onder water komen te staan. MKB-Rivierenland vreest dat de gemeentebesturen in de regio zich nog niet voldoende realiseren wat de consequenties van deze nota voor de economische ontwikkeling van het gebied zijn. De Regioraad zal hierover op korte termijn gesprekken voeren met de diverse gemeenten.

De officiële start van de Regioraad vindt plaats op 20 maart a.s. in Schouwburg Agnietenhof te Tiel in nauwe samenwerking met de Kamer van Koophandel. Op deze dag vindt een symposium plaats waar de voorzitter van MKB-Nederland, de VROM-projectleider Vijfde Nota en de Gedeputeerden van Zuid-Holland en Gelderland van gedachten wisselen over de implicaties van de Vijfde Nota Ruimtelijke Ordening voor het Rivierenland.

Informatie: mw M.M. van Wijk

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie