Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen

Datum nieuwsfeit: 08-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 8-03-2001

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen, 10.00 uur
Veel te zwaar

BREUKELEN De politie controleerde woensdagmorgen rond kwart voor twaalf een bestelbus, die bijna dubbel zo zwaar beladen was als toegestaan. Ook bleek één van de vier inzittenden illegaal in Nederland te zijn.
De politie zette de bestelbus op de A2 aan de kant voor een technische controle. De wagen was volgeladen met kranten en folders en woog bijna twee keer het toegestane gewicht. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Verkeerscontrole

MAARSSEN Een algemene verkeerscontrole door de politie op de Valkenkamp, Vogelweg en Amsterdamsestraatweg leverde twaalf bekeuringen op. De controle werd woensdagmiddag tussen één uur en half vijf gehouden. Zes mensen droegen geen gordel. Verder werden verschillende brommers op de bon geslingerd, ondermeer vanwege een snelheidsovertreding en het niet dragen van de helm.

Alcoholcontroles

RIJN & VENEN - Tijdens een alcoholcontrole op de provinciale weg N212 in Wilnis deden 86 bestuurders de blaastest. De controle werd woensdagavond tussen zeven en negen uur gehouden. Niemand had te veel op, er werd erg positief gereageerd op de controle. In Abcoude werd woensdagavond een alcoholcontrole gehouden op de Amsterdamsestraatweg. Een tiental bestuurders werd gecontroleerd. Een 50-jarige automobilist uit Maasbommel blies 0,54 promille. Hij kreeg een boete van 410 gulden.
Op de Straatweg in Breukelen hield de politie donderdagmorgen net na middernacht een 34-jarige automobilist uit die plaats aan. De man bleek met 1,1 promille achter het stuur te zitten. Hij kreeg een rijverbod van vier uur en een boete van 900 gulden. Nog geen half uur later hield de politie op de provinciale weg N401 een 32-jarige automobilist uit Haastrecht aan. De bestuurder blies 1,25 promille, kreeg een rijverbod van vijf uur en moet zich voor de rechter verantwoorden.
Een 23-jarige inwoner van Wilnis werd donderdagmorgen tegen half drie op het Achterbos in Vinkeveen gecontroleerd op alcohol. De man blies
1,55 promille. Zijn rijbewijs is ingenomen. 0,8 Promille bleek een 31-jarige automobilist uit Breda achter de kiezen te hebben. Hij werd donderdagmorgen tegen half drie op de Europabaan in Woerden aangehouden en kreeg een rijverbod van twee uur en een boete van 410 gulden.
Vijftien bestuurders bliezen tijdens een alcoholcontrole op de Rijksstraatweg in Loenen aan de Vecht tussen half twee en half drie donderdagmorgen. Geen van de gecontroleerden had te veel gedronken. Een 32-jarige automobiliste uit Loosdrecht werd donderdagmorgen omstreeks kwart voor drie op het Breukelerveensemeentje in haar woonplaats aangehouden. De vrouw blies 0,95 promille, wat een rijverbod van drie uur opleverde. De vrouw moet zich voor de rechter verantwoorden.
Tijdens een alcoholcontrole op de Europabaan, donderdagmorgen rond drie uur, probeerde een automobilist er vandoor te gaan. Hij negeerde een stopteken van politiemensen, reed één van hen bijna omver en reed door. Op de snelweg kon de man met behulp van te hulp gesnelde agenten worden aangehouden. Het bleek om een 52-jarige inwoner van Woerden te gaan. De man had te veel gedronken, maar weigerde alle onderzoeken. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De man zit vast voor verhoor.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie