Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

'Gezondheid uit de wok' bij 125 supermarkten

Datum nieuwsfeit: 08-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gezondheid uit de wok

In maart en april vinden bij 125 supermarkten in geheel Nederland demonstraties 'roerbakken in de wok' plaats. De demonstraties worden gegeven door voedingskundigen van het Voedingscentrum en de Nederlandse Hartstichting. Er kan worden gekeken en geproefd en er liggen receptenfolders om mee te nemen. De roerbakdemonstraties zijn een onderdeel van de campagne 'Goede voeding, wat let je?' van het Voedingscentrum en worden georganiseerd in samenwerking met de Nederlandse Hartstichting. Door het roerbakken te promoten willen deze organisaties de consumptie van meer groenten en fruit (2 ons groenten & 2 keer fruit per dag) en minder verzadigd vet stimuleren.

Er zijn veel manieren om gerechten te bereiden, maar als het om gezond en gemakkelijk gaat staat roerbakken bovenaan. Roerbakken in een wok is een bereidingswijze die zijn oorsprong heeft in het Verre Oosten en is de laatste jaren razend populair geworden in Nederland. Het aantal kookboeken met roerbakrecepten is enorm toegenomen en momenteel kun je zelfs uit eten gaan in wokrestaurants.

Het principe van roerbakken bestaat uit het snel verhitten van kleingesneden producten - meestal verschillende groentesoorten gecombineerd met vlees of vis - onder voortdurend 'roeren'. Doordat de wok gelijkmatig wordt verhit is er weinig vet nodig. Bovendien zijn olie of margarine uit een knijpfles heel geschikt om mee te roerbakken en deze bevatten goede, onverzadigde vetten. Roerbakken is ook een snelle methode; vooral als je voorgesneden producten gebruikt staat er snel een lekkere maaltijd op tafel. Roerbakken is dus een gezonde en gemakkelijke bereidingswijze.

Tijdens de demonstratie in de supermarkt zal de voedingskundige het gerecht 'Kip met Italiaanse groenten' roerbakken. Verder kan zij alles vertellen over deze gezonde manier om een maaltijd te bereiden en de producten die hiervoor nodig zijn. En natuurlijk kunt u vragen stellen. Het is dus de moeite waard om te komen kijken en proeven. En het roerbakken kan thuis meteen in praktijk worden gebracht, want er ligt onder andere een folder met vier lekkere roerbakrecepten klaar om gratis mee te nemen. Na iedere demonstratie worden er houten roerbak-spatels cadeau gegeven aan belangstellenden.

De demonstraties 'Roerbakken, gezond en gemakkelijk' worden georganiseerd door het Voedingscentrum en de Nederlandse Hartstichting. Het Voedingscentrum is dé onafhankelijke vraagbaak in Nederland voor iedereen die iets wil weten over voeding en voedsel in relatie tot gezondheid, kwaliteit en voedselveiligheid. Met de campagne 'Goede voeding, wat let je?' wil het Voedingscentrum de consumptie van groenten & fruit en minder verzadigd vet stimuleren. Een goede voeding kan immers veel ziekten zoals hart- en vaatziekten en kanker voorkomen. De demonstratie 'Roerbakken in de wok' laat zien dat goede voeding lekker en gemakkelijk is.

Voor meer informatie over voeding bel met de Voedingstelefoon (070)3068810 (12.00-16.00 uur) of kijk op www.voedingscentrum.nl of www.hartstichting.nl.

Noot voor de redactie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie