Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Start ontwikkeling Drielandenpark provincie Limburg

Datum nieuwsfeit: 08-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Limburg
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Limburg

ONTWIKKELING DRIELANDENPARK GESTART

ONTWIKKELING DRIELANDENPARK GESTART

De provincie Limburg, de Waalse en Vlaamse gewesten, de Stadt Aachen en de Kreis Aachen gaan samenwerken bij het opstellen van een ontwikkelings-perspectief voor een Drielandenpark in de driehoek tussen Sittard, Luik en Aken. Een internationale stuurgroep voorgezeten door gedeputeerde Odile Wolfs zal dit project leiden. Gisteren hebben de vijf partners formeel ingestemd met het projectdocument, waardoor dit grensoverschrijdende project nu daad-werkelijk van start gaat. De internationale projectgroep, die de werkzaamheden uitvoert, wordt ook getrokken door de Nederlandse provincie Limburg en wil in het najaar van 2001 een eerste integratieschets presenteren.

Het Mergelland, de Voerstreek, het land van Herve, namen van gebieden die ver buiten de eigen streek bekend zijn om hun fraaie dorpen, boerderijen, kastelen, landschappen en bijzondere natuur. Daarnaast is er de associatie met al even bekende steden als Maastricht, Aken en Luik, die samen met de fraaie landschappen een aantrekkelijk geheel vormen. Dat geldt niet alleen voor enkele miljoenen toeristen maar ook voor ondernemers die in omgevingskwaliteit een vestigingsfactor zien. Bovendien komt het gebied steeds meer in trek bij mensen die het zich kunnen permitteren om, na een werkend bestaan, in een aantrekkelijke groene omgeving te gaan wonen en van het leven te genieten.

Kwaliteiten leefomgeving
De bewoners van het gebied, zowel in de steden als daarbuiten, zijn zich steeds meer bewust van de kwaliteiten van hun leefomgeving. Veel van deze kwaliteiten zijn onvervangbaar en niet in geld uit te drukken. Het project Drielandenpark wil deze kwaliteiten versterken om aan bedreigingen het hoofd te kunnen bieden en tegelijk gunstige potenties benutten. Over de vraag, hoe dit het best kan gebeuren moet nog goed worden nagedacht. Er is dan ook een grote bereidheid om grensoverschrijdend samen te werken en te zoeken naar een breed gedragen aanpak voor het landelijk gebied dat Drielandenpark wordt genoemd. Dit is temeer aantrekkelijk omdat een dergelijk project past in de geest van de Europese gedachte van regionale samenwerking zodat een beroep gedaan kan worden op daarvoor beschikbare fondsen. Een internationale werkgroep van alle betrokken landsdelen heeft met ondersteuning van het Secretariaat-Generaal van de Benelux inmiddels een projectdocument opgesteld dat een beschrijving geeft van het proces, het productbeeld, een planning met kosten en een financieringsvoorstel. Dit document, van harte onderschreven door alle betrokken besturen, vormt het startpunt van het project Drielandenpark.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie