Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht

Datum nieuwsfeit: 08-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 8-03-2001 Persberichten district Maastricht

Maastricht, Je sigaret of ik schiet!
Een 25-jarige inwoner van Maastricht kreeg afgelopen nacht de schrik van zijn leven te verwerken nadat hij het slachtoffer werd van een gewapende overvaller.
De man liep omstreeks 02.20 uur samen met een vriend over de Alexander Battalaan toen hij werd aangesproken door een onbekende man. Deze vroeg aan hem een sigaret. Op dat moment had het slachtoffer een niet brandende sigaret, zijn laatste, in zijn hand. Omdat het de laatste sigaret was en hij die zelf wilde gaan roken, kon hij niets aan de onbekende man geven. Deze gaf echter niet zo snel op. Hij haalde een pistool tevoorschijn en plaatste dat tegen het hoofd van het slachtoffer. Die hoefde zich niet lang te bedenken en gaf zijn laatste sigaret vlug af. Daarna wandelde de overvaller weg.

Maastricht, verkeerscontrole
Bij een woensdag gehouden brom- en snorfietscontrole heeft de politie bij 31 van de in totaal 46 gecontroleerde voertuigen overtredingen vastgesteld. Vijftien van de tweewielers bleken een te groot vermogen te hebben. Acht bestuurders bleken niet over een vereist bromfietscertificaat te beschikken. Tevens werd bekeurd voor diverse kleine overtredingen waaronder kapotte remmen en niet werkende bel of hoorn. Eén brommer werd in beslag genomen omdat deze vermoedelijk van diefstal afkomstig was.

Valkenburg/Margraten, snelheidscontroles
In de loop van woensdag heeft de politie van Valkenburg/Margraten snelheidscontroles gehouden aan achtereenvolgens de Hekerweg in Valkenburg, de Rijksweg in Berg en Terblijt en de Eijkerweg in Margraten. Daarbij werd de snelheid van in totaal 566 voertuigen gemeten. Hiervan reden er 37 harder dan op de controleplaatsen is toegestaan.
De hoogste snelheid werd gemeten op de Hekerweg in Valkenburg: 97 km per waar 70 km per uur is toegestaan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie