Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Proza / Poëziewedstrijd Zaanstad t.g.v. 4 Mei Herdenking

Datum nieuwsfeit: 08-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zaanstad

.


Proza/Poëziewedstrijd t.g.v. 4 Mei Herdenking

Het Stedelijk 5 Mei Comité organiseert ter gelegenheid van de 4 Mei Herdenking in Zaanstad een proza/poëziewedstrijd onder de scholen voor Voortgezet Onderwijs in de gemeente. Het treffendste gedicht, stukje proza of lied zal worden afgedrukt op de kaart die dit jaar wordt uitgereikt aan alle bezoekers bij de 4 Mei-herdenkingsbijeenkomsten in Zaanstad.

Sinds enige jaren is het een goede gewoonte om bij de herdenkingsbijeenkomsten een briefkaart met een motto mee te geven. Dit motto wordt jaarlijks door het Nationaal Comité 4 en 5 Mei-viering gekozen. Voor dit jaar luidt het thema: Vrijheid is leven zonder angst.

Het Stedelijk 5 Mei Comité wil in 2001 vooral de sociale aspecten van vrijheid belichten en vraagt de leerlingen hun visie te verwoorden op dit actuele thema. Ook heeft het comité aan de scholen verzocht een lesuur aan dit onderwerp te wijden. Inzendingen zijn tot uiterlijk 22 maart a.s. welkom bij het Stedelijk 5 Mei Comité Zaanstad, p/a Blankenburg 13, 1551 AS Westzaan.

Zaanstad, 8 maart 2001


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie