Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ambitieuze plannen voor villa Ruimzicht Doetinchem

Datum nieuwsfeit: 08-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Doetinchem
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Doetinchem

Ambitieuze plannen voor villa Ruimzicht

Dinsdagavond 6 maart hebben vijf verschillende externe partijen hun plannen gepresenteerd voor villa Ruimzicht. Meer dan 200 mensen waren getuige van originele en ambitieuze plannen.

De tentoonstelling over de vijf plannen, getiteld `Nieuwe kijk op Ruimzicht' is nog tot en met vrijdag 16 maart te bezichtigen in de hal van het stadhuis. Elke werkdag van 9.00 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 15.00 uur. Tevens verschijnt een bundel met een inleiding en een impressie van de vijf plannen.

Op een schitterende locatie in Doetinchem ligt Ruimzicht, een stedelijk landgoed met een villa uit 1853. De villa is een rijksmonument en eigendom van de gemeente Doetinchem. De villa wordt nu nog gebruikt door het Rietveld college, maar komt binnenkort vrij. De gemeente zoekt voor de villa een nieuwe, openbare functie. In een gemeenteraadsbesluit is vastgelegd aan welke voorwaarden de nieuwe invulling van Ruimzicht moet voldoen. Belangrijk daarbij is dat de villa, in elk geval op de begane grond, een openbare functie krijgt en dat in het park een aantal appartementen wordt gebouwd. Het gebied om de villa heen moet meer uitstraling krijgen en het parkachtige karakter dient versterkt te worden.

Doetinchem praat mee
De gemeenteraad maakt uiteindelijk in mei 2001 de keuze voor één van deze vijf partijen. Bij de besluitvorming wordt de mening van de inwoners van Doetinchem uitdrukkelijk betrokken. Het hele gebied moet een uitstraling en een meerwaarde krijgen waar Doetinchem trots op is. Iedereen die vindt dat Ruimzicht een bijzonder stukje stad is, wordt uitgenodigd zijn opmerkingen, ideeën en opvattingen over de plannen kenbaar te maken. Bij de tentoonstelling liggen daarvoor speciale formulieren klaar.

Publieksjury
Ook is een publieksjury samengesteld, bestaande uit twee raadsleden en vijf betrokken Doetinchemmers, die de ambitie hebben om mee te denken over de toekomst van Ruimzicht. De publieksjury brengt advies uit aan het college.

Begin april maakt het college zijn voorkeur voor één marktpartij bekend. Op 17 mei 2001 neemt de gemeenteraad hierover een definitieve beslissing.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie