Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

SP Groningen: tijd voor onderzoek naar wil bevolking

Datum nieuwsfeit: 08-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
SP afdeling Groningen

hoofdscherm afdeling Groningen

8 maart 2001

Na het referendum: de tijd nemen voor gedegen onderzoek naar wat wat de mensen wél willen

Op 21 februari was het groot feest. De campagne tegen de aanleg van een parkeergarage, ondergronds winkelplein en koopgoot in het hart van Groningen is bijzonder succesvol geweest. Maar de discussie over Grote Markt is daarmee niet geluwd. Burgemeester Wallage maakte op de referendumavond een lelijke uitgelijder, door te zeggen dat er over vijf jaar een nieuwe Noordwand aan de markt staat. Dat is heel vreemd, want altijd was gezegd dat er niets gebeurt zonder parkeergarage. Gevolg: Wallage nam zijn woorden terug. Maar de vraag blijft natuurlijk: hoe nu verder?

In het raadsdebat een week na het referendum heeft de SP-fractie voorgesteld vooral niet overhaast te werk te gaan, en dus niet meteen in de armen te vallen van de eerstvolgende projectontwikkelaar die voorbij loopt. Wat ons betreft wordt het komende jaar gebruikt voor een zeer gedegen onderzoek naar wat de Groningse bevolking nu wél wil met het stadshart. Moet de hele Noordwand van de markt plat, of is een geleidelijke ontwikkeling beter? Moet er versneld een parkeergarage komen aan het Damsterdiep? Hoe belangrijk is meer openbare ruimte in de binnenstad? En: welke stukjes centrum verdienen wellicht meer aandacht dan de Grote Markt? De blanco situatie die we nu hebben, na de afwijzing van de parkeergarage, moeten we gebruiken om eerst de stadjers aan het woord te laten, en dan pas plannen te gaan maken. Plannen, die vervolgens door het nieuwe college van burgemeester en wethouders gepresenteerd moeten worden. Het blazoen van dit college, en met name van wethouder Smink, is te zeer bezoedeld door de grote nederlaag met het parkeergarageplan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie